Clinton-klokkenluiders: Onthullen op de openbare hoorzitting van donderdag ‘explosieve’ informatie

Clinton-klokkenluiders: Onthullen op de openbare hoorzitting van donderdag ‘explosieve’ informatie, door Sara Carter, 12 december 2018

Rep. Meadows gelooft dat de informatie die voor de hoorzitting van donderdag wordt aangeleverd ‘explosief’ van aard is en kan helpen de punten te verbinden.

Een schat aan documenten over de Clinton Foundation betreffende mogelijke beloning voor spelen en belastingontduiking is aan de FBI en IRS overgedragen door verschillende klokkenluiders die onderzoek hebben verricht en die donderdag 13 december om 02:00 pm (om 20:00 Nederlandse tijd) in een openbare hoorzitting hun getuigenis zullen afleggen voor de Oversight and Government Reform Commissie, volgens de commissie en wetgevers.

Ongeveer 6.000 documenten waarvan wordt verwacht dat deze het bijna twee jaar durende onderzoek van de klokkenluiders onthullen bij een particulier bedrijf genaamd MDA Analytics LLC, dat naar verluidt de documenten meer dan anderhalf jaar geleden aan de IRS heeft overgedragen, volgens John Solomon, die de rapportage vorige week voor het eerst publiceerde in The Hill.

De klokkenluiders zijn voormalige federale rechercheurs, die beweren dat de Clinton Foundation “bezig was met illegale activiteiten en aansprakelijk kan zijn voor miljoenen dollars aan achterstallige belastingen en gevangenisstraf”, aldus Solomon.

Het ministerie van Justitie en het kantoor van de FBI in Little Rock, Ark, waarvan wordt verondersteld dat ze de stichting onderzoeken, zouden ook de documentatie van de klokkenluiders hebben verkregen, volgens de wetgevers die met de klokkenluiders hebben gesproken.

Functionarissen van de Clinton Foundation konden nu niet worden bereikt voor commentaar.

Echter, een voormalige klokkenluider, die vorig jaar met agenten van het Little Rock FBI kantoor heeft gesproken en jarenlang als undercover informant voor het bureau heeft gewerkt aan het verzamelen van informatie over de nucleaire energie-industrie in Rusland, merkte zijn enorme frustratie op met de DOJ en de FBI.

Hij beschrijft het als een rechtssysteem met twee niveaus dat niet actief onderzoek deed naar de informatie die hij jaren geleden verstrekte over de Clinton Foundation en de gevaarlijke bemoeienis van Rusland met de Amerikaanse nucleaire industrie en de energiesector tijdens de regering-Obama.

Het verhaal van William D. Campbell werd voor het eerst gepubliceerd door deze verslaggever in 2017. Hij overhandigde meer dan 5.000 documenten en dagelijks gedetailleerde briefjes aan het bureau toen hij fungeerde als een vertrouwelijke informant die verslag deed van de Russische nucleaire gigant Rosatom. Campbell werkte als energieadviseur, won het vertrouwen van de Russen en gaf veel inzicht in de strategische plannen van Rusland om een wereldwijde dominantie te verwerven in de uraniumindustrie. Hij rapporteerde over de bedoelingen van Rusland om een nauwere relatie op te bouwen met Obama-ambtenaren, inclusief de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, zoals gemeld. De documenten die hij aan DOJ overhandigde, die door deze nieuwssite werden ingezien, toonden aan dat Campbell sinds 2006 ook zeer gevoelige informatie had verstrekt, zowel met betrekking tot de uranium zaak als andere inlichtingen aangelegenheden.

Speciaal aanklager Robert Mueller was directeur van de FBI op het moment dat Campbell een vertrouwelijke informant was en volgens Campbell werd de informatie aan Mueller doorgegeven door zijn FBI-medewerkers.

“Mueller ontving jarenlang kopieën van de documenten die ik nog steeds heb, en negeerde een nationale veiligheidsdreiging voor de Verenigde Staten vanwege zijn politieke voorkeur,” zei Campbell, die zei dat hij gefrustreerd is dat het onderzoek naar de Clinton Foundation en de andere informatie die hij verstrekte, blijkbaar jarenlang werden genegeerd.

“Deze mannen waren verantwoordelijk voor het vervoer van nucleair materiaal (binnen de Verenigde Staten) terwijl ze criminele activiteiten plegen in de Verenigde Staten en belangrijke Amerikaanse nutscontracten ondertekenden,” zei Campbell, verwijzend naar de informatie die hij de FBI overhandigde over het Amerikaanse bedrijf Transportation Logistics International , ook bekend als TLI, dat het primaire transportbedrijf voor Russisch verrijkt uranium was dat werd verkocht aan de Verenigde Staten.

“Een theekopje van wat ze in binnen- en buitenland vervoerden, zou Wall Street of Washington kunnen sluiten,” waarschuwde Campbell. “(Mueller) negeerde het en vertraagde hun arrestaties al die jaren, terwijl ik hier in de Verenigde Staten en in het buitenland mijn leven riskeerde door met hen die door (Vladimir) Poetin waren aangesteld samen te werken”.

Maar Rep. Mark Meadows, voorzitter van de Freedom Caucus en lid van de commissie, zei dat het dit keer anders zal zijn. Hij merkte op dat het onderzoek blijkbaar aan de gang is bij de FBI en DOJ en is van mening dat de informatie die voor de hoorzitting van donderdag wordt aangeleverd ‘explosief’ van aard is en kan helpen de punten te verbinden.

Meadows vertelde Fox New’s Martha MaCallum dinsdag, “het Amerikaanse volk wil wat dat er wat wordt beëindigd, niet alleen een paar korte citaten of uitspraken hier of daar, dus we krijgen deze week een hoorzitting, niet alleen over enkele van die 6.000 pagina’s waar je het over hebt, maar we gaan het direct horen van de drie klokkenluiders die het grootste deel van de afgelopen twee jaar hebben besteed om dit daadwerkelijk te onderzoeken.”

“We kijken alleen naar de bijdragen. Nu richt iedereen zich op de bijdragen voor de Clinton Foundation en wat er net in het afgelopen jaar is gebeurd, “zei hij. “Maar als je ernaar kijkt gingen die sterk omhoog vanaf het moment dat zij als Minister van Buitenlandse Zaken werd gekozen. Het zakte weer naar beneden toen ze dat niet meer was.”

“En het steeg weer omhoog toen ze besloot om voor het presidentschap te gaan. Er zijn dus allerlei beschuldigingen van pay-to-play en zoiets”, voegde Meadows eraan toe.

Bron: https://saraacarter.com/clinton-whistleblowers-thursdays-public-hearing-to-reveal-explosive-information/

Gerelateerd: https://oversight.house.gov/hearing/oversight-of-nonprofit-organizations-a-case-study-on-the-clinton-foundation/

https://www.zielsvreugde.nl/2018/12/14/financiele-premiejagers-getuigen-clinton-foundation-werkte-als-buitenlandse-rechtspersoon/

https://www.zielsvreugde.nl/2018/12/15/hoorzitting-over-de-clinton-foundation-13-december-2018/

https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/hillary-en-bill-worden-juridisch-gesloopt/

Vertaling FrankW

%d bloggers liken dit: