Oefening baart kunst, het onderscheiden van info en disinfo, 9 december 2018

Oefening baart kunst, het onderscheiden van info en disinfo, 9 december 2018

Op MeWe had iemand onlangs een link geplaatst naar een bericht van TANK op https://projectspeak.net.

Dit bericht van 6 december 2018 beschrijft een aantal daden van George HW Bush (ook wel bekend als George Scherff) samen met een afbeelding waarin de suggestie werd gewekt dat onder andere George W Bush en zijn broer Jeb tijdens de uitvaartdienst van hun vader George Bush sr. een sealed indictment (gesloten aanklacht) zouden hebben gekregen. Achter hen zou een agent (of meerdere) zitten die daar mee te maken zouden hebben.


Info of disinfo?

Als we de videobeelden goed bekijken zien we dat er heel suggestief met de afbeeldingen is omgegaan. De aanvullende tekst doet er nog een schepje bovenop.

Hoewel ik niets liever heb dan dat de Nieuwe Wereld zich vandaag nog openbaart en de massa arrestaties zo snel mogelijk plaats gaan vinden, moeten we ons niet gek laten maken door mensen die het niet zo nauw met de werkelijkheid nemen en bewust (of onbewust) fake news en disinfo verspreiden. Daarmee helpen we alleen de krachten achter de schermen die ons van hen afhankelijk willen houden.

Zien we bij dit soort berichten wat er wérkelijk gebeurt of zien we wat wíllen zien? Soms willen we maar al te graag het goede nieuws horen en zien, zonder dat we ons onderscheidingsvermogen (goed) gebruiken.

Heeft nu iedereen in de National Cathedral een sealed indictment (gesloten aanklacht) gekregen? Of is dat witte papier / boekje wat Laura Bush vast heeft, maar ook anderen zoals Hillary Clinton en President Donald Trump (POTUS), misschien gewoon het boekje met de tekst en liederen van de uitvaartdienst?

Verder denk ik niet dat Jeb Bush kijkt naar de ‘agent die zijn hand niet op zijn borst heeft’. Als ik kijk naar de lichaamstaal van Jeb en George Bush zie ik emotionele zonen die om hun vader rouwen.

En de ‘agent die zijn hand niet op zijn borst heeft’? Nou, die heeft zijn hand wél op zijn borst. Kijk zelf en gebruik je éigen onderscheidingsvermogen in het begrijpen van wát er aan de hand is…

Een tweede voorbeeld van disinfo heeft Ella Ster vandaag op haar site geplaatst in haar artikel ‘Gele hesjes in Europa: “We want Trump!”’.

Ella schrijft in haar artikel over een tweet met een video viraal is gegaan die beschrijft:

…Kijk, doordat de #GeleHesjes “Wij willen Trump” “Wij willen Trump” roepen, kan je Frankrijk toevoegen aan de lijst van Europese landen die een populistische leider als Trump verdienen…

In deze tweet zijn ook de hashtags #FranceProtest en #ParisIsBurning opgenomen.

Het lijkt dus om acties van de Gele Hesjes (Gilets Jaune) in Parijs – Frankrijk te gaan. Niets is minder waar, want de video blijkt een opname van een demonstratie afgelopen zomer op Trafalquar Square in Londen – Engeland waarbij de vrijlating werd geëist van de gearresteerde journalist Tommy Robinson.

Lees: https://www.ellaster.nl/2018/12/09/gele-hesjes-in-europa-we-want-trump/

Nu blijken er meerdere mensen deze reactie op de tweet te hebben gegeven, maar er zijn ook mensen die het helemaal niet belangrijk lijken te vinden of deze tweet wel juiste informatie geeft. Liever fake news en disinfo dan een verandering?

Relschoppers en (betaalde) opruiers en vernielers die een geel hesje aantrekken en die zich actievoerder noemen en daarmee de oprechte actievoerders tegenwerken?

Raadsleden van de PVV in Almere die tijdens de raadsvergadering demonstratief een geel hesje aantrekken.

De uitlating van premier Rutte na de ministerraad van afgelopen vrijdag dat we allemaal een geel hesje dragen.

Acties vanuit een bepaalde hooghartigheid om de boodschap onderuit te halen, de mensen een verkeerde indruk te geven en de demonstranten weg te zetten als relschoppers en vernielers.

In Parijs – Frankrijk zagen we gisteren dat  echte Gele Hesjes de houten platen weer voor de winkelruiten plaatsten die de relschoppers en vernielers hadden omgehaald. Daar probeert de Politie om de relschoppers en vernielers van de echte Gele Hesjes te isoleren en te arresteren. En natuurlijk weten we allemaal door wie de relschoppers en vernielers worden ingehuurd.

Wat hebben we aan een verandering als wij zelf deze verandering, de transformatie naar een oprechte en rechtvaardiger Nieuwe Wereld in de weg staan door fake news en disinfo te verspreiden?

Ik ga dan liever voor een niet zo snelle, maar wel een goede, oprechte transformatie.

Laten we ons onderscheidingsvermogen zo goed mogelijk gebruiken door te voelen met je hart, je innerlijk, je ziel, wat een boodschap met je doet. Hoe meer je het gebruikt hoe zuiverder het wordt én…  oefening baart kunst.

 

Gerelateerd:

 

FrankW

 

%d bloggers liken dit: