Wie is QAnon? Een introductie van het QAnon fenomeen, door Neon Revolt, 11 juli 2018 (deel 1).

Wie is QAnon? Een introductie van het QAnon fenomeen, door Neon Revolt, 11 juli 2018 (deel 1).
#QAnon
#TheGreatAwakening #HetGroteOntwaken

Dit artikel van Neon Revolt is een vrij lang artikel, dat ik in delen aanbiedt.
Vandaag deel 1 met o.a.:
# Een kort overzicht.
# Wie is Q?
# Waar plaatst Q?
# Waarom heeft Q voor dit platform gekozen?

*****

Inleiding Neon Revolt:
Slechts een korte inleiding voordat we beginnen. Een deel van de reden dat ik dit schreef was omdat, nou ja, we verwachten allemaal dat het internet op een bepaald punt minder zal worden. Dit artikel is gecreeërd als een soort reddingslijn en het is misschien iets dat u wilt afdrukken en delen met vrienden of met mensen die nog niet vertrouwd zijn met QAnon en op zoek zijn naar meer informatie. U kunt een prachtige PDF (Engelstalig) van dit artikel downloaden om uit te printen door op de link hieronder te klikken:
https://mega.nz/#!Z1xy3a5Q!uVA5CQQNFj_M-XAZ7EJXPtIx7HKgsHTUDlzcJZ9aFN4
UPDATE: Ik merkte ook dat ik een fout had gemaakt met betrekking tot de tijdmarkeringen en het snelle “Q-bewijs” dat ik in het artikel heb opgenomen. Deze fout is inmiddels gecorrigeerd en de bijgevoegde PDF is ook gecorrigeerd. Dank je.

Een kort overzicht
Ik neem aan dat als je hier bent en dit artikel leest, dat je niet een van mijn vaste lezers bent.
Jij bent iemand die op zoek is naar informatie. Je hebt zojuist de term ‘QAnon’ gehoord – misschien van een vriend, van een familielid, een bericht op sociale media, misschien een billboard aan de kant van de weg – ach, tegen de tijd dat je dit leest, kan de mainstream-media zelfs over dit mysterieuze individu praten die alleen maar bekend is als “QAnon”. Maar ongeacht waar je de naam voor het eerst hoorde, je wil er meer over te weten komen.
En ik wou dat ik je daarmee kan helpen. Ja, dat doe ik echt.
Maar het probleem is, dat als ik er gewoon mee naar buiten kom en het zeg … het zal waarschijnlijk heel moeilijk zijn om alles te geloven wat ik te zeggen heb, zelfs als je politiek op één lijn met me zit. Waarom? Omdat de informatie die Q presenteert zo’n dramatische paradigmaverschuiving vereist, zoals een radicale herschikking van alle veronderstellingen die je had over de toestand van de wereld, omdat het zo’n basisvoorwaarde aan kennisniveau vereist om echt te kunnen begrijpen, is het vaak gemakkelijker om het gewoon af te wijzen en ronduit elke vervelende cognitieve dissonantie te vermijden die anders helemaal zou opkomen.
Kijk, ikzelf – evenals mijn oude lezers – hebben het voordeel gehad om de meer dan 1600 berichten – die Q ons heeft gegeven – in meer dan acht hele maanden te kunnen doornemen. De enorme omvang en reikwijdte en diepgang van de informatie is op één dag moeilijk te verwerken, laat staan acht maanden. Als ik gewoon naar buiten kom en het zeg, geloof je me waarschijnlijk niet.
Niet dat het mijn doel is dat je gelooft wat ik hier schrijf. Nee, nee, nee, begrijp me niet verkeerd. Mijn doel om dit te schrijven is niet om iemand te overtuigen. Wetend wat ik weet, geloof ik dat er een punt zal komen dat, ongeacht wat je op dit moment gelooft, je door bepaalde gebeurtenissen gedwongen zult worden alles te aanvaarden wat ik ga uitleggen. Het is mijn doel om je tot een enigszins bruikbaar niveau van kennis te brengen om je te helpen begrijpen wat er gebeurt tijdens wat ongetwijfeld een vluchtige, verwarrende tijd zal zijn.
En ik hoor al dat sommige lezers gefrustreerd raken over mij. “Kom gewoon naar buiten en zeg het! Geef ons de artikelen! ”
Alright. Oké, prima.
Maar wees niet verrast als je jezelf een beetje ongelovig voelt na dit gelezen te hebben:
De wereld wordt al lang gegijzeld door een groep van machtsmakelaars die ik collectief de ‘Cabal’ heb genoemd. Ze zitten overal ter wereld op machtige plaatsen en zorgen ervoor dat ze regeringen, oorlogen, geldstromen en zelfs de levens van individuen controleren zoals jij en ik. Ze zien ons als wegwerppionnen, een soort natuurlijke hulpbronnen die ze naar believen kunnen gebruiken, en deze Cabal probeert elke dag te groeien en zijn kracht uit te breiden door allerlei subversieve acties, of het nu klassenstrijd is, economische instabiliteit opwekt of ons naar vreemde landen stuurt om daar te sterven onder het mom van patriottisme en plicht.
De Cabal is niet geheel monolithisch, maar heeft veel verschillende takken. Desondanks werken ze samen en zijn hun doelen ongeveer hetzelfde: de vernietiging van het Westen met alle mogelijke middelen, en het creëren van een wereldwijde mega-staat.
Een groot deel van de Cabal is lid van een Geheim Genootschap die niet veel meer is dan een Neo-Babylonische Sekte van de Dood, en hoe hoger je opklimt in de sekte, hoe meer wederzijdse chantage van je wordt verlangd.
Kijk, de leden die hoger op de ranglijst staan willen de mogelijkheid om de lager geplaatste leden op elk moment te kunnen vernietigen als ze uit de pas lopen, en proberen de autoriteit van de leden uit te dagen die een hogere rangorde dan zij hebben. Dit wordt op verschillende manieren bereikt, maar het opnemen van mensen in honeypots (lokkersgroep), pedofiele handelingen en deelname aan (satanische) mensenoffers zijn de belangrijkste manieren waarop dit wordt bereikt.
Dat wil niet zeggen dat dit wordt gedaan tegen de wil van de individuen die gechanteerd worden. Vaak nemen ze bereidwillig aan dit alles deel en genieten ze van het uitvoeren van dit soort slechte daden. Dat is het gezicht van verdorvenheid.
Hillary en Obama zijn twee van dergelijke leden van deze Cabal, en hoewel ze een hoge rangorde hadden, behoren ze niet tot de top (en zeker niet sinds de mislukte presidentiële run van HRC in 2016). Die dag kostte hen zoveel macht en invloed dat ze niet wisten wat ze moesten doen. Denk eraan – Hillary gaf die avond zelfs geen concessietoespraak. Dat kwam omdat ze nooit hadden verwacht dat ze zou verliezen.
Samen, zoals we sindsdien hebben geleerd van de Q-drops, hebben ze de complete vernietiging van de VS (en Rusland) in kaart gebracht. En dat bedoel ik niet in een of andere esoterische zin van rijken die instorten, balkaniseren en samenvloeien tot nieuwe staten door de tijd heen, zoals het ruisen van zwermen vogels aan de hemel. Nee, ik bedoel letterlijk: nucleaire oorlog, massale droogte, ziekte en voedseltekorten. Ik heb het over doodseskaders op straat. Het doel was om twee van de grootste bedreigingen voor de cabal weg te vagen door ze met elkaar te laten vechten en te heersen over een gefragmenteerde, verstoven, neo-fascistische mondiale megastaat, bestaande uit wat er nog over was (het grootste deel van Europa, het Midden-Oosten, Afrika, delen van Azië, Zuid-Amerika en Australië).
Weet je nog toen ik zei, wees niet verbaasd als je het niet gelooft als je dit leest?
En toch is dit precies wat we de afgelopen 8 maanden (op het moment van dit schrijven) hebben geleerd door naar Q te luisteren. Dit is met name het 16-jarige plan om Amerika te vernietigen.
En als je begint met het lezen van de Q-druppels (posts, druppelgewijze berichten van Q), begrijp je dat dit jarenlang precies het plan van de Cabal was. Obama was een president van Manchurei, die vanaf zijn jeugd werd voorbereid als een subversieve agent van de Moslimbroederschap, en Hillary; ze is letterlijk een praktiserende heks, die ooit drie ‘eetkamers’ had die naar haar vernoemd zijn op het Pedofielen-eiland van Epstein – hetzelfde eiland waar tot voor kort een offertempel stond voor de Babylonische vruchtbaarheidsgoden zoals Ba’al en Minerva. En ik noem ze ‘eetkamers’ omdat … ze niets aten wat je in een normale supermarkt zou vinden. Nee, deze mensen zijn pedovoren en ze zijn heel erg ziek en verdorven.
Hé, ik heb geprobeerd je te waarschuwen dat dit een zware last zou zijn om te slikken. Wat er met je gebeurt als je Q leest, is dat je snel leert dat bijna alles wat je over de wereld deng te weten, verkeerd blijkt te zijn. Het is meer dan alleen maar verkeerd. Het is een opzettelijke leugen, gecreëerd om de kracht van deze Cabal te bestendigen.
En nogmaals – ik ben niet erg geïnteresseerd in het proberen om je hiervan te overtuigen – omdat op een bepaald moment onbetwistbare bewijzen hun weg naar het publiek zullen vinden – zoals de foto van Obama die een AK-47 vasthoudt, terwijl hij gekleed is in een volledig moslimgewaad en schiet met wat Q “rood, wit en blauw” noemt (maar waarschijnlijk is dat iemand en niet alleen maar een vlag – hoewel dat laatste slechts speculatie is van mijn kant, en het uiteindelijk heel goed zoiets als een vlag kan zijn).
Bovendien geeft Q heel duidelijk aan hoe al deze schandalen – zoals Uranium One, zoals de Iran Deal, zoals het Akkoord van Parijs, zoals de situatie in Noord-Korea – aansluiten op dit plan van 16 jaar, en als je echt begrijpt wat hij zegt dat je het pure niveau van subversie en kwaad dat voor vele decennia voor Amerikanen verborgen is geweest, begrijpt – en omgekeerd, hoe groot de dingen toch nog kunnen worden als dit kwaad uit ons land is gezuiverd.
Er is zoveel aan Q, dat het moeilijk is om het in een essay samen te vatten. In feite zou je een boek nodig hebben om het allemaal recht te kunnen doen (en dat is precies wat ik op dit moment, geloif het of niet, probeer te schrijven).
Maar misschien loop ik hier nu te ver vooruit. Misschien moet ik weer even terug op deze denderende trein springen en zo goed en zo kwaad mogelijk als ik kan een paar rudimentaire vragen beantwoorden, vanuit iemand die al sinds het begin er naar kijkt, het bestudeert en interactie heeft met dit hele QAnon-fenomeen.
Dus laten we beginnen met de meest elementaire vraag van allemaal:
Wie is Q?
QAnon, vaak alleen “Q” genoemd, is iemand met veiligheidsmachtiging op Q-niveau en een verleden heeft bij de militaire intelligentie, die binnen de regering Trump werkt om informatie direct aan het Amerikaanse volk te verstrekken.
Wat betreft de specifieke identiteit van Q – weet niemand het echt zeker (behalve een paar mensen die in de feitelijke regering Trump zitten). En hoewel ik zojuist heb gesuggereerd dat Q een individu is, is het in feite duidelijk dat Q met een team van personen van binnen de inlichtingengemeenschap werkt en dat er meer dan één persoon in dat team als Q kan posten.
Waar plaatst Q?
Q plaatste zijn berichten oorspronkelijk op een imageboard bekend als 4chan en begon daarmee in oktober 2017, met name op de / pol / board (ook wel Politically Incorrect genoemd) [http://boards.4chan.org/pol/]. / pol / was een belangrijk knooppunt van operaties tijdens de Trump-campagne, het zeer snel verspreiden van Trump-memes en het rechtstreeks beïnvloeden van de verkiezingen op zeer tastbare manieren. Het gebeurde zelfs een keer dat Trump zelf online kwam en daar met de Anons sprak (oh, dat was een glorieuze dag).
(En hoewel ik hier misschien een deel van mijn boek bekend maak, zal ik een grote infographic verknippen om het een beetje beter in dit artikel te laten passen – omdat je dit absoluut moet zien).
Dus Anon merkt een Trump-retweet van een Pepe-account op:

Iemand die beweert Trump te zijn, reageert en zegt:

Anon vraagt om een bewijs:

En het bewijs werd geleverd:

En eigenlijk voelde NIEMAND van de MSM (Main Stream Media) zich hierdoor ook maar IETS toe aangesproken. Dit is verre van het enige voorbeeld van dit soort dingen, maar het belangrijkste om te onthouden is dat dit tijdens de verkiezingen gebeurde, en tenzij je ERBIJ was, en vooraan stond toen het gebeurde, had je er geen idee van dit soort communicatie plaatsvond.
Dus waarom heeft Q voor dit platform gekozen?
Omdat het een van de laatste media was met echte online vrijheid van meningsuiting. Net als de nieuwsgroepen van een vervlogen internettijdperk was 4chan een rumoerig, weerbarstig bastion van vrije meningsuiting, georganiseerd door op een interesse topic. Vaak aangeduid als de “onderbuik van het internet” (meestal door degenen die de cultuur niet begrijpen), iedereen kan hier komen en precies zeggen wat ze wilden – in tegenstelling tot gereguleerde, gecontroleerde en opgeschoonde platforms zoals Facebook, Twitter, enz. Als een ademhalende idioot die in een geheime reserveopslag bij Twitter werkt, je tweet in de gaten houdt en als ze je tweet, om wat voor reden dan ook, niet leuk vinden dan kan hij deze tweet uitschakelen, je account uitschakelen en je effectief tot zwijgen brengen. En vergis je niet, dat soort censuur was, en is nog steeds, ongebreideld over deze gecontroleerde platforms. Het is zelfs echt met de jouwe gebeurd.
Zo niet op de chans. IEDEREEN kan hun gedachten plaatsen en uitspreken wanneer ze dat maar willen. Hierdoor neigt het er naar dat je een menigte mensen te krijgt die niet alleen een dikke huid hebben, maar ook een bepaald soort intellectuele striktheid hebben die niet bij het grote publiek te vinden is.
Iedereen die op een chan post, is Anoniem (tenzij ze er zelf voor kiezen zichzelf te identificeren) en daarom zullen gebruikers bij het gesprek heen en weer verwijzen naar andere gebruikers als ‘Anons’.
Omdat Q al zijn berichten met “Q” ondertekende, werd hij QAnon.

Na een eerste golf van berichten en toenemende nieuwsgierigheid vanuit de gemeenschap begonnen tegenkrachten de Q-lijnen (threads) te verstoren. Het oplichten nam dramatisch toe en het nam zo’n draai dat uiteindelijk bleek dat alle moderators van de / pol / board door de Deep State waren gehackt en dat het platform zelf niet langer geschikt was voor Q om nog meer drops (berichten) te plaatsen .
Snel werkend, gingen Q en zijn team over naar 8chan, wat, zoals je je kunt voorstellen met de naam, erg lijkt op 4chan, qua lay-out en functionaliteit. Kijk, dit soort imageboards draaien op zeer vergelijkbare softwarestacks, dus is het relatief eenvoudig om je eigen “chan” -website te starten en iets vergelijkbaars te bouwen. 4chan en 8chan zijn de grootste van de chans.
Volgers van Q kregen snel hun eigen boards, Q nam een ‘tripcode’ aan, wat een manier is om zijn identiteit te behouden en te verifiëren, en (met uitzondering van wat moderator-drama en andere kleine technische drempels) startte hier de Q-beweging.
(Een laatste woord van waarschuwing over de chans: Terwijl je daarheen kunt gaan en zelf de relevante Q-borden opzoeken, ik zou het niet aanbevelen als je helemaal nieuw bent. Bovenop dat ze doelbewust moeilijk te gebruiken zijn (om de “normies” buiten te houden) zou je uiteindelijk dingen kunnen zien die je misschien eigenlijk niet zou willen zien. Weet je nog dat ik zei dat deze platforms gratis uitingsforums zijn? Dat betekent dat letterlijk iedereen zo ongeveer alles kan posten – en dat betekent ook mensen die slechte dingen doen, die proberen om degenen die op zoek zijn van het spoor af te brengen met allerlei soorten pornografie, bloederige taferelen, oplichting, etc. Als je niet doorgewinterd bent en enigszins ongevoelig voor internetcultuur bent, zul je er waarschijnlijk een beetje ziek van weglopen. Het beste om het over te laten aan met autisme bewapende zoekers, die dit soort dingen gemakkelijk kunnen filteren en informatie zoeken op andere sites – wat we dadelijk zullen bespreken).

In deel 2 van dit verhaal van Neon Revolt gaan we verder met ‘Hoe communiceert Q?’.
Vertaling en bewerking FrankW
Bron: https://www.neonrevolt.com/2018/07/11/who-is-qanon-an-introduction-to-the-qanon-phenomenon-qanon-greatawakening/
Lees ook:
# Deel 2: Hoe communiceert Q?
https://opwegnaarzielsvreugde.wordpress.com/2018/08/13/wie-is-qanon-deel-2-hoe-communiceert-q-door-neon-revolt-11-juli-2018/
# Deel 3: QAnon bronnen & Top 15 QAnon posts
https://opwegnaarzielsvreugde.wordpress.com/2018/08/19/wie-is-qanon-deel-3-qanon-bronnen-door-neon-revolt-11-juli-2018/
# Deel 4: De hoogste van de top 15 QAnon posts
https://opwegnaarzielsvreugde.wordpress.com/2018/08/20/wie-is-qanon-deel-4-de-hoogste-vier-top-15-q-posts-een-introductie-van-het-fenomeen-qanon-door-neon-revolt-11-juli-2018/
# Om te downloaden: QMap (pdf) QAnon – The Storm
https://wp.me/p1JRQh-2ID

%d bloggers liken dit: