Solar Warden: Het geheime ruimtevaartprogramma

Solar Warden: Het geheime ruimtevaartprogramma
Sinds de jaren tachtig zou een geheime ruimtevloot met de codenaam Solar Warden operationeel zijn.
In 2010 deed onderzoeksjournalist en gastblogger van The Huffington Post Darren Perks onderzoek naar dit programma. Hij diende een WOB-verzoek in bij het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Hij kreeg de volgende reactie:
“Een uur geleden heb ik met iemand van NASA gesproken die heeft bevestigd dat het hun programma was en dat het is stopgezet door de president. Hij kon me ook vertellen dat het programma los van het ministerie van Defensie stond. De NASA-medewerker vertelde me dat ik u zou moeten doorverwijzen naar het Johnson Space Center. Ik wacht nog op antwoord van één afdeling binnen het Commando. Ik zal contact met u opnemen zodra ik antwoord heb gekregen van deze afdeling. Verwees NASA u door naar ons?”
Het geheime ruimteprogramma wordt niet alleen gerund door de Amerikaanse regering, maar ook door de Verenigde Naties.
Niet-aardse officieren
Toen Gary McKinnon computers van het Amerikaanse Ruimtecommando wist te kraken en inzage kreeg in stukken over ‘niet-aardse officieren’ en een geheim programma genaamd ‘Solar Warden’, werd hij door de regering Bush beschuldigd van de grootste militaire computerkraak in de Amerikaanse geschiedenis.
McKinnon kwam ook informatie tegen over de schepen of vaartuigen van Solar Warden. Er zouden acht sigaarvormige moederschepen zijn – die langer zijn dan twee voetbalvelden – en 43 kleinere verkenningsschepen.
Bij het programma zouden met name Amerikaanse spelers uit de lucht- en ruimtevaartindustrie betrokken zijn. Sommige onderdelen en systemen zouden worden gebouwd in Canada, Groot-Brittannië, Italië, Oostenrijk, Rusland en Australië. De vaartuigen worden naar verluidt getest in en rond geheime militaire bases zoals Area 51 in Nevada.
Bron: Huffingtonpost.com
Overgenomen van:
http://www.ninefornews.nl/solar-warden-het-geheime-ruimtevaartprogramma/

%d bloggers liken dit: