Jezus: ‘Er bestaat geen zonde…’ door John Smallman, 28 septembe r 2013

Velen van jullie ervaren emotionele beroering wanneer jullie onaangepakte kwesties in je bewustzijn barsten op manieren die jullie serieus van streek maken, maar die geen aanwijsbare reden lijken te hebben. Het enige wat jullie hoeven te doen is ze erkennen. Er is absoluut geen enkele noodzaak om een oorzaak of les vast te stellen, die ze jou zouden kunnen voorschotelen, die van jou compensatie of zelfvernedering verlangt. Door ze gewoon maar te accepteren en hen te laten zijn – ze, als het ware, in je bewustzijn te laten rusten – laat je je gehechtheid aan hen los, zodat ze kunnen passeren, als ze dat willen, een beetje zoals het weer.

Het is een zaak van het jezelf toestaan om jezelf te vergeven voor alle fouten en vergissingen, inclusief enig geloof dat een aantal van jullie gedachten, woorden of daden anderen ernstig geschaad zouden kunnen hebben. Jullie ongemak ontstaat uit niet-erkende kwesties die jullie hebben ontkend, omdat jullie bang zijn dat je dingen hebt gedaan en deelgenomen aan activiteiten die onvergeeflijk zijn. Maar dat is allemaal deel van de illusie en in waarheid nooit gebeurd – want het is illusoir, onwerkelijk. Jullie zijn allemaal wezens van Liefde, en hoewel jullie je op bepaalde momenten ‘misdragen’ hebben, is het nu tijd voor jullie om iedere schuld, schaamte, of emotioneel lijden los te laten door het toe te staan door jullie denkgeesten heen te gaan zonder je ermee te verbinden. De Liefde herbevestigd Zichzelf als jullie ware Essentie en ieder onwerkelijk en liefdeloos aspect van jezelf oplossend waaraan je je hebt vastgeklampt, samen met de illusie zelf.

Er bestaat geen zonde. Alle bewustzijn is een met God, Die oneindige Liefde is in oneindige overvloed, daarom is elke bewuste entiteit pure Liefde en is dat altijd geweest – en niets anders. Dat is moeilijk voor jullie om te begrijpen wanneer jullie de conflicten op Aarde observeren, zowel nu als uit jullie lange geschiedenis, en de enorme hoeveelheden lijden die ze hebben veroorzaakt. In de illusie is en was er veel lijden dat de mensheid heeft ervaren als heel, heel echt, maar jullie zijn allemaal op je pad uit de illusie en naar huis naar de Realiteit, waar jullie ware tegenwoordigheid altijd is geweest, en waar jullie blijven, eeuwig aanwezig. Liefde is jullie natuur, en in de dieptes van jullie essentie, zoals jullie dat ervaren in de illusie, hebben jullie geen verlangen en hebben nooit het verlangen of de intentie gehad om iemand pijn te doen of te beledigen, ook al waren jullie betrokken in een spelletje dat dat behelsde. De Liefde – jullie, zoals jullie echt zijn – zou nooit de intentie kunnen hebben tot iets dat op enige manier liefdeloos is, want er bestaat niets dat liefdeloos is.

Binnen de illusie lijkt die onweerlegbare waarheid onmogelijk te geloven of te accepteren, en dat is waarom jullie het zo moeilijk vinden om te vergeven, tenzij en totdat jullie de schuldige – jezelf of een ander – ontdekt, veroordeeld, beschuldigd, te kijk gezet, en gestraft weten. Dit is het grootste struikelblok op jullie pad naar ontwaken: on-vergevingsgezindheid. De absolute onmisbaarheid van vergeving, als persoonlijke vrede en zelfacceptatie bereikt dient te worden, wordt nu herkend door de reguliere psychologie. Het is een zeer recente herkenning. Eerder, en eonen geleden, werd van alles dat onverzoenlijk was geloofd dat het normaal was, want zelfs de goden die jullie hadden uitgevonden wilden niet vergeven. In de afgelopen honderd jaar is er door de mensheid enorme vooruitgang geboekt op haar spirituele pad van evolutie, zoals net getoond wordt door jullie erkenning van deze gedenkwaardige, maar lang ontkende waarheid.

Desalniettemin zijn er nog velen op Aarde die, vanwege de pijn en het lijden dat zij hebben ondergaan in hun huidige leven of in vorige levens, niet in staat en niet bereid zijn om te accepteren dat vergeving een liefdevolle balsem is die alle wonden heelt. Degenen van jullie die dit lezen of ernaar luisteren weten dat dit de waarheid is, maar sommigen van jullie hebben daar ook moeite mee vanwege jullie persoonlijke en zeer intense lijden, of, meer waarschijnlijk, als gevolg van jullie bewustzijn van en betrokkenheid bij het schijnbaar nooit te rechtvaardigen leed dat anderen ondergaan.

Dus als je naar binnen gaat naar die stille en ongeschonden innerlijke ruimte waartoe elk van jullie toegang heeft, vraag dan hen in de spirituele rijken waarop jullie een beroep doen voor hulp om je te assisteren bij het begrijpen en vervolgens accepteren dat vergeving de balsem is die alle wonden heelt. Oefen vervolgens vergevingsgezindheid. Geen voorwaardelijke vergevingsgezindheid: ‘Alleen als die persoon zijn dwaling erkent, zich verontschuldigt, of belooft dat nooit meer te doen, zal ik hen vergeven!’ Maar onvoorwaardelijke vergeving… vergeving zonder welke voorwaarden dan ook. Door dat te doen laat je de belasting los die je hebt over degene die je vergeeft, en de woorden of daden die je pijn veroorzaakt hebben, etteren niet langer in je denkgeest, compensatie of een verontschuldiging eisend die mogelijk niet bereidwillig wordt gegeven. Door vast te houden aan misdrijven tegen jezelf, sta je je eigen healing in de weg en veroorzaak je meer pijn bij jezelf. Door te vergeven bevrijd je jezelf; jullie stressniveaus dalen, en jullie beginnen in het nu-moment te leven, waar je kunt genieten van het ruiken van de rozen.

Blijf jezelf eraan herinneren: ‘Vergeving is de liefdevolle balsem die alle wonden heelt’. Diep van binnen weet je dat dit de waarheid is, dus oefen het tot het een automatisme wordt, en geniet van de vrede, de rust en de vrijheid die het je brengt. En wanneer je vergeven hebt, zal er iets heel verbazingwekkends gebeuren. Want met Liefde die je hart heeft gevuld, zul je je realiseren dat er in waarheid nooit iets was om te vergeven… want er is slechts Liefde… die nooit kan worden gekwetst, beledigd of boos gemaakt. Het kan alleen liefhebben!

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.

Bron: http://johnsmallman2.wordpress.com/

Vertaling: René

%d bloggers liken dit: