Maansomloop In Leeuw 2013 door Kelly M. Beard

maaninleeuw

Dit is het middelpunt (in 6 maand) van wat er ook bij jou aan de gang was bij het Waterman Krachtportaal van februari 2013. Herinner je de tekst ‘We gaan een grens over’ van 6 maand of 1 jaar geleden? (velen onder jullie kregen deze readings 6 maand geleden, kijk er eens opnieuw naar voor nieuwe inzichten). Deze maansomloop omvat TWEE Volle Manen in Waterman, die ook de maanomslag vergemakkelijkt (de nieuwe maan zal nu volle maan voorafgaan), en verandert zo het ritme van ons dagelijks leven en hoe we onze werkelijkheid co-creëren.

Leeuw/Waterman staat voor het hoogste potentieel voor mensen en de mensheid. Hun energieën staan voor de elektro-magnetische verbinding van het Hart, en linkt zo alle leven aan de kern van Moeder Aarde, en aan ons bescherm-schild dat de planeet omringt. Zie je hoe het hart de verbinding IS tussen het persoonlijke en het globale? Waterman moet de les in zelf-liefde van Leeuw integreren, om zijn unieke bijdrage te kunnen doen aan de gemeenschap, en herinnert je eraan om het cliché-denken te verlaten (Waterman/Uranus) en je hart te volgen (Leeuw/Zon) voor het hoogste goed van iedereen. We hebben ze allebei nodig. We zijn ze allebei. We hebben beide ergens in onze geboortekaarten staan.

In deze periode van enorme en krachtige verschuivingen, kunnen we alleen ons eigen individuele werk doen (hartgecenterd zijn en verbonden met de bron-energie), omdat DAT onze voornaamste bijdrage is aan het collectief werk (de planeet eren, en de hartslag die alle leven verbindt). We koesteren ons nog altijd in de gloed van de eerste Waterman Super Volle Maan (22/7) wanneer ik dit artikel schrijf. Dit is de culminatie van het werk dat je begon met de Waterman Nieuwe Maan van 10/1/2013, die dit jaar op dezelfde dag viel als het begin van het Jaar van de Zwarte Waterslang, en waarop Mercurius net Vissen geraakt had in voorbereiding van die eerste Retrograde.

Nu, 6 maand later, en volgend op de tweede Mercurius Retrograde door Kreeft, kunnen we ons de volgende vragen stellen:

 • Waar ging je toen doorheen? (jan/febr/ma 2013) – want dit heeft te maken met nu (juli/aug/sept);

 • Wie was je, wie ben je nu, hoe zit het met je Zelf-gevoel en je thuis voelen in de gemeenschap?

 • Wat creëerde je?

 • Hoe opende je je naar een nieuw bestaansniveau?

 • Hoe was je liefdesleven? Vriendschappen? Activiteiten in de gemeenschap?

 • Wat begon er net te ontvlammen in jou?

 • Maakte je de verbinding die nodig was om een meer hartgecenterd leven te beginnen leven?

 • Was je opgewonden over een nieuwe richting die je leven nam?

 • Hoe is de tweede decade van het nieuwe millennium voor jou begonnen?

 • NU…Hoe zijn de dingen aan het verschuiven en veranderen in je leven VANDAAG?

Theoretisch heeft de maansomloop van Kreeft/Steenbok je geholpen met de funderingen van je leven en hier komt dan de Laatste Kwartier Maan in Stier (29/7), die ons vraagt wat we deze week zullen cultiveren. Juli brengt een enorm keerpunt in het jaar 2013 en daarbij staat Jupiter dan nog in Kreeft voor het eerst in 12 jaar.

 • Wat heb je versterkt?

 • Wat heb je uitgebreid?

 • Wat is sterk en stabiel?

 • Wat is zwak en heeft nog meer tijd en aandacht nodig?

Deze week brengt afwerking op enkele thema’s uit het verleden, maar zet ook de toon om hartgecenterd en ‘échter’ vooruit te gaan in je leven en dagelijkse dingen.

De Laatste Kwartier Maan in Stier (29/7) brengt kracht en beslistheid in je Kreeft Nieuwe Maans-intenties (8/7)…en het maakt de weg vrij voor je Leeuw Nieuwe Maans-intenties (6/8) van de week nadien. Wat moet je echt loslaten of beëindigen opdat je innerlijke Licht helder zou schijnen?…opdat jij Liefde zou voelen?

Nieuwe Maan in Leeuw (6/8) kan net dat zijn wat de dokter je voorschreef: ‘Oplichten’!

Letterlijk: bevloei je Zelf met Licht! Word creatief, maak wat plezier, onderzoek al wat op je weegt en vind een NIEUWE manier om dit tot uitdrukking te brengen, door er meer licht op te laten schijnen. Dit is de jaarlijkse Nieuwe Maan van de Nieuwe JIJ! De wereld verschuift zo snel dat het belangrijker dan ooit is om je eigen Hart te kennen. Velen onder ons hebben ons leven geleid in survival-modus in plaats van ons hart te volgen. En we hebben ontdekt, ofwel direct ofwel door het observeren van anderen, hoe dit een weerslag kan hebben. Het is tijd om ons hart te gebruiken als het elektro-magnetisch kompas, zoals het bedoeld was, om het unieke licht te zijn en te eren dat het uitstraalt in JOU.

Deze Eerste kwartiers-maan (14/8) gaat je stimuleren om nog dieper in je ‘Hart der Harten’ te duiken en je te confronteren met dat wat JIJ gecreëerd hebt met jouw energie en focus. Schorpioen Maan neemt ons altijd mee naar ons Zielsniveau, maar voegt er Eerste Kwartiers-actie aan toe. Gebruik deze energie best als een Ontdekkingsmissie, want veel van wat dan ontdekt wordt zal geïnterpreteerd worden wanneer de energieën doorheen de maand verschuiven. Gebruik deze Maansomloop om diep in je eigen Ziel te graven (Schorpioen), om te bepalen wat je focus (Waterman) en discipline (Stier) waard is (Leeuw).

 • Waaraan ben je ‘te’ gehecht geraakt?

 • Waarvan heb je je ‘teveel’ afgekeerd (en moet je terug verbinding mee maken?)

  We hebben onlangs vele maanden lang de veranderlijke energie gehad van gedachten en ideeën (Tweelingen), met de Kardinale energie van actie en keuzes (Kreeft), maar nu is de energie sterk gefixeerd geworden en is het tijd om iets te gaan ankeren…in je hart (Leeuw).

 • Welke ideeën had je in je hoofd, die extra aandacht nodig hebben om ze sterker en werkbaarder te maken?

Deze tweede Waterman Volle Maan (20/8) kan onthullingen brengen over wanneer, waar en met wie (vooral met je Zelf) je niet volledig authentiek bent geweest. Begin met je motivaties: wanneer die zuiver/schoon/neutraal zijn, dan wordt authentiek zijn makkelijker. Maar wanneer je motivaties gebaseerd zijn op macht (manipulatie) of controle (angst), dan zal je nooit de voldoening krijgen die je vraagt aan het Universum om ervaringen te zoeken/creëren.

De ultieme zegening is in feite BEWUST TE ZIJN DOORHEEN deze ongelofelijke verschuivende tijden!

Te erkennen waar je bent, en alles voortdurend verandert (of we dat leuk vinden of niet), dus beslis hoe jij wil bijdragen aan deze specifieke evolutie.

 • Hoe kan jij co-creëren met deze energie voor jou, het individu, en hoe kan je creatie (bijdrage) de planeet /alle leven dienen?

Grote vragen, één enkel antwoord: HART.

Kelly M. Beard

Website: www.KarmicTools.com

Vertaling: Fran Tielemans

http://www.maitreya.be/teksten/maansomloop.html

 

 

 

%d bloggers liken dit: