BANANEN!! Het belang van bananen eten – door Colleen Marshall van Sheldan Nidle, juni 2013

bananen

Gegroet vanuit het Galactische Hart…

Hoe gaan we allemaal om met de Lichtenergieën die onze planeet overstromen? De vorige week was een suffe week voor mij en voor Shel.  We ontdekten dat we overdag heel vaak moesten gaan liggen om te slapen.. zelfs al waren het maar 15 minuten. Als we het niet deden en probeerden ons zelf te forceren om op te blijven en om iets te ‘doen’, merkten we dat we zo duizelig en gedesoriënteerd waren dat we geen andere keus hadden dan om horizontaal plat te gaan.

Ik vroeg Ms Supa (onze Arcturische specialist van het Licht Lichaam, van het Galactische Federatie medische team) of er iets was dat we konden doen om met die versnelling van frequenties om te gaan. Ze liet ons er aan denken om aan onze elektrolyten toe te voegen (citroen in water of zeezout in water zijn hier goed voor). Uiteindelijk zijn we elektromagnetische Wezens en het integreren van de instroom van vibrationele patronen gebruiken onze elektrolyten op. Hier zijn aanbevelingen van Ms Supa:

1.  Drink voldoende water (denk eraan om Liefdevolle woorden aan je waterfles/glas toe te voegen.

2. Laat elektrolyten toenemen

3.Breng tijd in de natuur door (is belangrijker dan je denkt)

4. Eet bananen

5. Luister naar je spirituele en Galactische gidsen

6. Laat vitamines B toenemen omdat de toename van frequenties je zenuwstelsel in spanning doet toenemen.

7. Mediteer dagelijks… zelfs korte meditaties zijn nuttig

Hoe meer we weten over hoe onze lichamen transformeren in 5 dimensionale Wezens van Licht, hoe eleganter de rit. Check Sheldan’s website, download gedetailleerde informatie.    Battling Dimensional Fatigue. Hoe meer je weet hoe beter het met je gaat!

Selamat Ja!
Colleen

Je kijkt nooit meer naar bananen op dezelfde manier nadat je de vele gezondheidsvoordelen hebt ontdekt en redenen om ze aan je dieet toe te voeren. Bananen zijn hoog in fibers en hebben drie natuurlijk suikers…  glucose, sucrose en fructose…  die hen bijna magische macht geven om je een enorme energiestuw te geven.  Bananen bestrijden depressie, maken je slimmer, genezen katterigheid, heffen ochtendziekte op, beschermen tegen nierkanker, diabetes, osteoporose en blindheid. Genezen jeuk van een mosquitobeet en ze geven veel glans op je schoenen. Als je denkt dat bananen alleen voor apen zijn, denk dan opnieuw.

Zenuwen:  Bananen hebben hoge B vitamine waarde die hebben laten zien dat ze zenuwfunctie verbeteren.

Verminderen van depressie:  Bananen bevatten tryoptophan, een aminoacide dat kan worden omgezet  naar serotonine, die een verbeterde stemming geven.

Stress verlichting: Bananen hebben een hoge potassium waarde (kalium) die de hartslag helpt normaliseren en de waterbalans van het lichaam reguleert. In periodes van grote stress, gaan onze kalium niveaus snel op: het eten van bananen is een gezonde manier om ze opnieuw in balans te brengen zonder drugs te gebruiken.

Anemia: Bananen hebben relatief veel ijzer, wat helpt bij de hemoglobine functie in het lichaam.

Bloeddruk: Bananen zijn buitengewoon hoog in kalium (ongeveer 4673 mg), maar heel laag in sodium (natrium 1 mg) en dus hebben ze een perfecte verdeelsleutel om hoge bloeddruk te voorkomen. Dus de Food and Drug Administration van de VS heeft de bananen industrie juist officiële claims toegestaan voor het vermogen van dit fruit om het risico van bloeddruk en hartaanval te verminderen.

Constipatie en diarree: Door hun samenstelling met fiber, helpen ze een normale stoelgang functie te herstellen. Hier bijgevoegd, diarree put gewoonlijk je lichaam uit van belangrijke elektrolyten (waar het meest belangrijke potassium/kalium van is, die in hoge aantallen in bananen zit). Ze bevatten ook pectine, een oplosbaar fiber (hydrocolloïd) die de beweging  door het spijsverteringskanaal kan helpen normaliseren.

Bescherming van het zicht van de ogen: Onderzoek dat gepubliceerd is in de Archieven van de Ophtalmologie heeft bewezen dat volwassenen die zich minstens van 3 stuks fruit per dag bedienen, het risico hebben verminderd van 36 % om een op leeftijd gerelateerde vlekken degeneratie (ARMD) te ontwikkelen, de voornaamste oorzaak van gezichtsverlies bij oudere volwassenen, vergeleken met mensen die minder dan 1,5 delen fruit per dag eten.

Gezonde botten:  Bananen zijn buitengewoon rijk aan fructo oligo saccharide, een samenstelling die probiotische (vriendelijke) bacteriën voedt in de dikke darm. Deze nuttige bacteriën produceren een enzym dat ons spijsverteringsvermogen doet toenemen en beschermt ons tegen ongezonde bacteriële infecties. Dank zij de fructo oligo saccharides, kunnen vriendelijke bacteriën toenemen in aantal en functionaliteit, en laten het vermogen van ons lichaam calcium absorberen.
Hierbij gevoegd, bevatten groene bananen onverteerbare korte-keten-vette aciden (SCFA’s) die zeer voedzaam zijn voor de cellen die het maagslijm samenstellen. Die cellen, als ze gezond zijn, absorberen calcium veel efficiënter.

Gezonde nieren: Tussen het fruit in, waren bananen specifiek beschermend voor je nieren. Vrouwen die bananen vier tot zes keer per week eten, halveerden het risico om ziekte te ontwikkelen vergeleken met hen die dit fruit niet aten. De conclusie van die studie is dat het frequent eten van fruit en groenten, specifiek bananen, kool en wortelgroenten, het risico kunnen verminderen van nierkanker. Dit komt omdat bananen en veel wortelgroenten specifieke hoge samenstelling van antioxidante fenolen heeft, terwijl kool rijk aan zwavel is, nodig voor het effectieve ontgiften van mogelijke carcinogenen.

Heartburn = maagzuur: Bananen hebben een natuurlijk antacide(antizuur) effect in het lichaam, dus als je lijdt aan maagzuur, probeer eens bananen te eten voor hun verzachtende  verlichting.

Ochtendziekte:  Het  eten van bananen tussen de maaltijden door, helpt om bloedsuikerspiegels omhoog te houden en om ochtend ziekte te vermijden.

Roken: Bananen kunnen ook mensen helpen die proberen hun roken op te geven. Ze bevatten vitamine B6 en B12, en ze bevatten ook kalium en magnesium: deze substanties helpen het lichaam te herstellen van de effecten van nicotine-onthouding.

(Maag) Zweren: Dit is het enige rauwe fruit dat gegeten kan worden zonder zorg en pijn in veel geboekstaafde gevallen. Het helpt ook de zuurgraad en irritatie te verminderen. Bananen stimuleren de cellen in de innerlijke maag opstelling om een dikker slijm te produceren (en dat beschermt tegen zuur)
Erbij gevoegd, bananen bevatten protease verbieders die bacteriën help elimineren in de maag die als voornaamste oorzaak werden aangewezen voor zweren.

Muggenbeten (mosquitobites): Veel mensen rapporteren dat het wrijven met de binnenkant van de bananenschil over een muggenbeet heel effectief is om het jeuken en zwellen te verminderen.

‘Stroke’risico: Risico op een beroerte: Volgens een studie in de New England Journal of Medicine, doet het eten van bananen in een regelmatig dieet het risico verminderen van dood door beroerte, en wel zo’n 40%.

 

Vertaling: Winny [winnyd@stralendetoekomst.nl]

 

%d bloggers liken dit: