Het Manuscript van Overleving – Deel 323: “Jullie kunnen Allemaal op de één of andere Manier een Identiteitscrisis Ervaren” – Aisha North, 14 juni 2013

aisanorth_logo

Jullie zijn nu begonnen jezelf onder ogen te komen dierbaren, en zelfs als sommigen van jullie eerder aarzelend zijn om dat aldus te doen, zullen de signalen die je van jezelf terugkrijgt, wanneer je echt volledig jouw ogen durft te openen, zo krachtig zijn, dat zij je letterlijk de adem zullen benemen. Want met dit besef komt ook een dieper inzicht in/naar alles dat je bent en alles dat je doet, en je begint jezelf in een zeer ander licht te zien dan voorheen. Voor sommigen zal het ware idee, dat alles dat je eens voor lief aangenomen hebt en nu een klein beetje meer dan slierten van fantasie schijnt te zijn, bij tijden bijna teveel te verdragen zijn, terwijl voor anderen het als het voor de allereerste keer proeven van de zoete smaak van de vrijheid zal zijn.

 

Want degene die je zult zien als je echt de moed vindt om diep genoeg binnenin te graven, is iemand die radicaal anders zal zijn dan degene die je ziet wanneer je gewoon aan de buitenzijde van jezelf kijkt, degene die je geïdentificeerd hebt als “mezelf” voor het geheel van jouw levensspanne hier. En dus kan het gat tussen hen in bijna overweldigend groot schijnen te zijn, en jullie kunnen allemaal op de één of andere manier een soort van identiteitscrisis ervaren. Want wie je bent is iets dat op vele manieren voor altijd een star deel van jezelf geweest is, maar nu, wanneer je in vele aspecten helemaal opnieuw moet beginnen, zal het voor velen een tijd van chaos en onzekerheid zijn.

 

Herinner je, dit besef zal aldus veel diepgaande veranderingen in jouw leven met zich meebrengen, aangezien je letterlijk zult beginnen om alles door nieuwe ogen te bekijken. Dus reik alsjeblieft uit naar iemand als je dat nodig hebt om jezelf te stabiliseren, uit vrees dat jij jouw balans teveel zou kunnen verliezen. Dat kan op aldus vele manieren uitdagend zijn, en het vinden van jouw nieuwe standpunt zal enige tijd nemen om je daarop aan te passen. Het zal een klein beetje lijken op het staan in een bus die plotseling een onverwachte hobbel in de weg raakt, en jullie allemaal op de één of andere manier voor een poosje heen en weer slingeren voordat alles tot rust komt.

 

Dus neem de tijd die je nodig hebt, het heeft geen zin om dit proces op wat voor manier dan ook te overhaasten. Want je hebt tijd nodig om echt, echt te doorgronden wat dit alles zal omvatten, niet alleen voor jou, maar ook voor iedereen om jou heen. Want voor het eerst  heb je de eerste glimp van de echte jij gezien, het kan niet door je vergeten worden. Maar het kan bij tijden lijken te vervagen, als je met jouw dagelijkse leven omgaat en alles precies hetzelfde lijkt te zijn als dat het was voor die eerste en bijna wereldschokkende ontmoeting. Dus doe het rustig aan, en geef jezelf alle tijd die je nodig hebt om je hier op aan te passen. En nogmaals, reik uit naar anderen om jou te helpen om jezelf te balanceren en het evenwicht te vinden dat je zo zoekt. Maar wees niet bang voor het zo nu en dan een klein beetje verliezen van jouw balans. Want dit gaat helemaal over het durven loslaten van de oude angst van het verliezen van de controle, en het je settelen in een veel meer onvoorspelbare manier van leven. Wij zeggen je wederom om op onderzoek uit te gaan, want zelfs als je in/naar jezelf verhuist, verhuis je ook in/naar wat op vele manieren gedefinieerd kan worden als “onbekend terrein”. Herinner je alleen, dat er hier geen gevaren onder het oppervlak loeren, er is alleen liefde, dus wees niet bang om te gaan en te zien wat je zult vinden achter die eerste kromming in de weg verderop.

 

The Constant Companions

 

Bron: http://aishanorth.wordpress.com/2013/06/14/the-manuscript-of-survival-part-323/

Vertaling: Cobie de Haan [http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/]

 

%d bloggers liken dit: