John Smallman met Jezus: ‘Er kunnen geen oplossingen worden gevonden door zich bij de duisternis te voegen in haar conflicten’ – 27 maart 2013

johnsmallman2

Wij zijn Een, God en de gehele schepping, alle bewust voelende bewustzijn, ieder afzonderlijk geïncarneerd mens (die de staat van menselijke belichaming al binnen was, nu is, of zal binnengaan), alles wat bestaat. Je weet dit want dat is je vaak genoeg verteld, en diep binnenin jezelf vertelt je intuïtie je dat dit waar is, ook al ervaar je dat als belichaamde mensen voor het grootste gedeelte niet. Een paar hebben korte en extatische ontmoetingen met die Eenheid gehad, maar terwijl je belichaamd blijft kunnen ze slechts tijdelijk zijn, hoewel de herinneringen blijven, want je kunt die ontmoetingen niet meebrengen de illusie in, in de tijd, waar je je bestaan lijkt te hebben – ze zijn tijdloos, grenzeloos, eeuwig, en dus is het onmogelijk. Ze passen er gewoon niet in!

 

Maar weten, geloven en erop vertrouwen dat allen Een zijn, je focussen op het behandelen van alle anderen alsof ze jezelf zijn, en dan, zeer belangrijk, behandel jezelf goed. Als je jezelf niet goed behandelt – liefdevol, vriendelijk, compassievol, on-oordelend – kun je anderen niet goed behandelen. Dat betekent natuurlijk niet, dat je zou moeten verwachten dat ze zijn zoals jij, met dezelfde opvattingen en belangen, want er zijn een oneindig aantal manieren om God te leren kennen, en te veronderstellen, zoals velen doen, dat jouw manier de juiste manier is, de enige manier, leidt, zoals je heel goed weet, tot eindeloze conflicten.

 

Focus op het feit dat allen Een zijn, Een met de Bron van alle zijn, helemaal het ‘bewijs’ van het tegendeel afdankend en negerend, die je waarneemt door de zeer beperkte zintuigen waarmee je menselijke lichaam is begiftigd. Blijf jezelf herinneren aan de Eenheid van al van Gods goddelijke schepping, vooral wanneer zich problemen of situaties voordoen, met dreigend conflict, die je emotionele knoppen indrukken en je ego op kruistocht (crusading ego) voor je redding komt aanracen! Wanneer je emotionele knoppen ‘gebonsd’ worden is dat een zeer intense schreeuw om liefde, dus reageer niet met verdediging of aanval, want dat zet de situatie alleen maar verder op scherp of ontvlamt het moment, de mogelijkheid intensiverend van een emotionele explosie of wegsmelting (melt-down). Reageer vreedzaam en rustig, met liefde, compassie en acceptatie van de ander(en), aangezien dat die energieën binnen brengt, de emotionele disharmonie die is ontstaan verdunnend en dan ontladend.

 

Je hebt continu hulp van je gidsen en engelen om het je mogelijk te maken om met dit soort situaties met liefdevolle compassie en wijsheid om te gaan. Je incarneerde in deze tijd in de evolutie van de mensheid om dit te doen. En je wist dat het moeilijk zou zijn, omdat je volledig op de hoogte was van het feit dat je een denkbeeldige omgeving binnenging, waarin je een zeer beperkte toegang zou hebben tot het bewustzijn van de Realiteit, van wie je werkelijk bent, en van het goddelijke Liefdesveld waarin je altijd omwikkeld bent, vanwege de beperkingen die je lichaam je oplegt.

 

Je weet dat je op een pad naar ontwaken bent, een pad waarop je in ieder moment goddelijke leiding hebt, en dat de gehele mensheid ook op een pad naar ontwaken is, hoewel grote aantallen van hen onbewust blijven, slapend, verloren in de verwarring waarin de illusie hen hult. En je weet hoe dat voelt, want je bent daar en ervaart dat met hen, onderwijl het voordeel hebbend van te weten dat dit een tijdelijke toestand is, een staat die je voor altijd achter je zult laten wanneer je ontwaakt. Je hebt de kracht, de vastberadenheid om met succes de taak te voltooien waarop je ingescheept bent – de mensheid assisteren bij het ontwaken, zodat de illusie kan oplossen – en dat weet je.

 

Blijf jezelf eraan herinneren dat dit zo is, en laat je niet verleiden of beïnvloeden door degenen die gebruik willen maken van de zeer reële schijnbare verschrikkingen van de illusie, om je ervan te overtuigen dat God de illusie is en dat je moet vechten voor de vrede, desnoods met wapengeweld, de kwaden vernietigend wiens bedoeling het is te terroriseren. Allen zijn Een. Goed en kwaad zijn twee kanten van die medaille, het Licht en het duister, en het duister wordt het Licht ingetrokken waar het gewillig en enthousiast geassimileerd wordt, en de illusie zal niet meer zijn.

 

Situaties die terreur demonstreren zijn ongetwijfeld de donkerste delen van de illusie, en als je jezelf daarin kennelijk verstrikt weet, zijn liefde en compassie nog steeds en altijd het enige antwoord. Partij kiezen en ten strijde trekken geeft stuwkracht,voegt er energie aan toe, en veroorzaakt nog meer lijden. Er kunnen geen oplossingen worden gevonden door zich bij de duisternis te voegen in haar conflicten; de oplossing is om het te assimileren door het Licht van je Liefde helder, zonder onderscheid, en vastberaden in alle hoeken en gaten te doen schijnen. Waar er Licht is kan er geen duisternis zijn, en jullie zijn wegwijzers en Lichtdragers van verbazingwekkende intensiteit, en als je ervoor kiest gezien te worden terwijl je rust en vriendelijkheid naar de donkerste situaties brengt, verdwijnt de duisternis, versmelt het met het Licht, en is verdwenen. Er is alleen God en de oneindige pracht van Zijn goddelijke Licht.

 

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.

 

 

Bron: http://johnsmallman2.wordpress.com/

 

Vertaling: René      

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: