John Smallman met Saul: Creëer een ruimte waarin je je spirituele gidsen kunt horen – 24 maart 2013

john_smallman

Wij zijn allen een in God, onze eeuwige liefdevolle Vader, en vanwege die onaantastbare waarheid zijn we – ieder van ons afzonderlijk, ieder bewust voelend wezen ooit geschapen – gewaarborgd en verzekerd van onze plaats, onze zetel, ons huis in Gods eeuwige Koninkrijk. Diep in onszelf weet en ervaart ieder van ons die veiligheid, die zekerheid, en de Liefde waarin het ons omhult. Zij die het leven schijnbaar in de illusie ervaren weten dat ook, maar als gevolg van de begrenzingen en beperkingen die het op de bewustwording en het bewustzijn plaatst, kan toegang tot die kennis moeilijk te bereiken zijn.

 

Echter, door het regelmatig tijd vrij nemen, in stilte en alleen, kun je jezelf toestaan een ruimte te creëren waarin je kunt ontspannen, luisteren naar, en je spirituele gidsen horen. Voor sommigen is het een intuïtief gevoel voor de juiste woorden of te nemen daden, in je denkgeest dalend om kwesties te verlichten, wijzigen of op te lossen die je bezorgd hebben gemaakt. Voor anderen kan het een zeer duidelijke ervaring zijn van het ‘horen’ van een wijze raad van een of zelfs een aantal van je gidsen zoals in een gesprek. Anderen kunnen bemerken dat ze een proefschrift van grote wijsheid en tijdloosheid aan het opschrijven zijn, waarvan ze weten dat het niet uit hun normale bewuste menselijke denkgeest komt. Maar in welke vorm je deze communicatie ook ervaart, het is je meteen duidelijk dat het iets heel verschillends is van de werking van je normale egoïstische denkgeest.

 

Ieder bewust voelend wezen heeft toegang tot de wijsheid van de spirituele rijken; het is gewoon een kwestie van vragen om begeleiding en vervolgens stil zijn en het toestaan te laten stromen in de vrije ruimte die je voor dat doel beschikbaar hebt gesteld. Als je dit voor de eerste keer doet is het heel waarschijnlijk dat je egoïstische denkgeest ook zal luisteren, klaar om te verknoeien (rubbish) wat er ook binnenstroomt, je suggererend dat je je het verbeeld, dat je het verzint, en het kan je dan proberen ervan te overtuigen om ermee op te houden en het te staken want, in zijn bezorgde en angstige mening, is wat je doet krankzinnig.

 

Ik stel voor dat je opschrijft wat er ook doorkomt, zonder enige poging tot bewerken of corrigeren, tot je bij een punt komt waar je voelt dat het nodig is om ‘genoeg’ te zeggen. Neem dan een pauze, want wanneer je leiding of geleide berichten ontvangt van hen in de spirituele rijken, verenigt jouw persoonlijke energieveld zich met die van hen, en je zou dit kunnen ervaren als moeheid, stress of vermoeidheid. Dit is normaal, en je zult waarschijnlijk merken dat je niet zolang tijd kunt besteden aan dit soort schrijven dan je zou kunnen wanneer je gewoon persoonlijke dingen in je dagboek aan het schrijven was.

 

Leg het geschrevene  terzijde zonder het te herlezen. Laat het tenminste een paar uur rusten, misschien zelfs een paar dagen, dan, wanneer je je niet gestrest, rustig voelt, ga terug en herlees het. Het is waarschijnlijk dat je zeer aangenaam verrast en opgetild bent door wat je geschreven hebt. Het kan heel aanzienlijk verschillen van wat je denkt dat je geschreven hebt.

 

Het is zeker mogelijk dat je ego erin geslaagd is om je communicatiekanaal te saboteren, zodat je alleen maar een paar woorden of zinnen krijgt die duidelijk afkomstig zijn van een wijzer bron dan de bron waaraan je gewend bent – je logische, redenerende, menselijke denkgeest – of er komt helemaal niets. Maar als je volhardt, in plaats van te worden overtuigd door je ego dat je je tijd verspilt of onwaardig bent je eigen persoonlijke spirituele leiding te ontvangen, en je de intentie vasthoudt dat te doen, dan zul je het ontvangen. Dus, als je eerste paar pogingen niet resulteren in wijze leiding of een gechannelde boodschap, geef niet op, want jullie hebben allemaal liefdevolle, compassievolle gidsen die gretig wachten om met je te communiceren. Je hoeft alleen maar die rustige denkgeest ruimte te oefenen, vrij van de afleidingen waarmee het ego dat probeert te vullen, en waarin zij hun leiding of bericht kunnen laten ‘zakken’ die persoonlijk aan jou gericht is.

 

Denk eraan dat alles wat je op deze manier krijgt in eerste instantie voor jou, persoonlijk, is, maar je bent altijd vrij om het te delen als je wilt. Vergeet ook niet dat alle spirituele leiding die je ontvangt altijd en feilloos liefdevol en compassievol is. Je zult nooit iets kleinerend of veroordelend ontvangen, gericht op jezelf of op anderen. Als je boodschappen van die aard lijkt te krijgen, dan weet je dat je ego bezig is, trachtend je terug te trekken het conflict in, waar het nogal als thuis voelt!

 

Weet dat je geliefd en gekoesterd wordt door allen in de spirituele rijken te allen tijde, en dat je nooit veroordeeld of te licht bevonden wordt, want wij zien jullie zoals je werkelijk bent – perfecte goddelijke creaties, liefdevolle onsterfelijke wezens van Licht – en wij willen je alleen helpen bewust te worden van en de waarheid hiervan te herkennen. En jullie worden je hier bewust van. Deel dat bewustzijn en die liefde zonder onderscheid, en geniet van de rust en tevredenheid waarmee die kennis je vult.

 

Met heel veel liefde, Saul.

 

Bron: http://johnsmallman.wordpress.com/
Vertaling: René

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: