John Smallman met Saul op 20 febr. 2013: Het leven in de illusie is praktisch levenloos geweest

John Smallman met Saul op 20 febr. 2013:   Het leven in de illusie is praktisch levenloos geweest

Bron: http://johnsmallman.wordpress.com/

Vertaling: René

 

john_smallman

 

 

 

 

 

De mensheid heeft collectief gekozen om te ontwaken. Natuurlijk kon het er niet voor kiezen voor onbepaalde tijd te blijven dutten, want dutten is een illusoir concept dat alleen mogelijk is in de illusie, maar het kon haar beslissing om te ontwaken nog verder uitstellen. Echter, zodra die beslissing genomen was is er geen mogelijkheid die terug te draaien, want die beslissing startte het ontwakingsproces.

Het is een beetje zoals het optrekken van de jaloezieën op een zonnige ochtend, waardoor het daglicht kan binnenstromen en snel de mist van de slaap kan doen verdwijnen. Volledige waakzaamheid vraagt jullie aandacht en ontvangt het, je vullend met energie en enthousiasme voor het wonder van het leven en alles wat dat mogelijk maakt. Het is de grootste van alle goddelijke gaven die jullie Vader jullie toebedeeld heeft, want het maakt de anderen betekenisvol; zonder Leven zouden ze onbekend en ongewaardeerd gebleven zijn. Het leven in de illusie is praktisch levenloos geweest, en als gevolg daarvan zijn de meeste geschenken van je Vader nauwelijks opgemerkt of meestal genegeerd gebleven. Als je ontwaakt zullen zij er direct zijn om je te begroeten, en jullie waardering voor hen zal in bloei schieten.

Het Leven, herverbonden binnen de Realiteit, biedt je verbazingwekkende vooruitzichten van de soort dingen die je je op dit moment niet kunt voorstellen, want de beperkte zin van het leven en het bewustzijn dat je momenteel ervaart heeft geen referentiepunt dat betekenisvol de Realiteit bij jou bekend kan maken. Je moet nog steeds aandacht schenken aan de leiding die je wordt aangeboden door hen in de spirituele rijken, je adviserend jezelf te bevrijden van de inhalige afleidingen waarin de illusie je poogt te verstrikken, en dan te focussen op binnenin, waar je de waarheid zult ontdekken van wie je werkelijk bent. Dat is een belangrijke stap op de ladder naar je ontwaken, dus aarzel niet langer; neem die stap en ervaar de nieuwe zelf-helderheid waarmee het je presenteert.

Zelf-helderheid is een belangrijke opening van je bewustzijn die zal optreden wanneer jullie jezelf bevrijden uit de afleidingen van de illusie. Iedere dag stilte-tijd alleen is het geheim van deze taak, welke velen van jullie moeilijk vinden. De illusie is buitengewoon afleidend want het lijkt je in ieder moment te omhullen terwijl degenen om je heen je aandacht vragen, hetzij thuis, of op het werk, op reis of tijdens momenten van maatschappelijke betrokkenheid. Tijd voor jezelf nemen, rustig en alleen, bevrijdt je tijdelijk van deze afleidingen, en helpt je om niet-gehechtheid te leren, een zeer nuttige en essentiële vaardigheid in jullie taak van bevrijding.

Niet-gehechtheid staat je toe de illusie te observeren zonder je ermee te verbinden. Dit brengt je rust, vermindert je stress-niveaus, en stelt je in staat om te voorkomen dat je emotioneel verwikkeld raakt in andermans zaken, zorgen en angsten. Dan kun je compassievol luisteren als dat gevraagd wordt en door dat te doen anderen in staat stellen wat innerlijke rust te vinden, want met de stabiele en accepterende aanwezigheid die je hen biedt, voelen ze niet langer de behoefte zichzelf te verdedigen of zich te verbergen achter een aanvallend masker dat hetzelfde doel dient. En het op veilige wijze vertolken van hun zorgen aan een compassievolle luisteraar helpt hen om wat duidelijkheid te krijgen over de problemen die hen van streek maken of ontregelen. Op deze manier je liefde en je Licht delen helpt anderen zich voor de liefdevolle energiëen te openen die er altijd voor hen zijn geweest, maar waarvan ze zich grotendeels onbewust waren ten gevolge van de intense afleiding die hen omringen.

Jullie zijn de Licht-dragers, de wegwijzers, en de brengers van vrede; en om die taak te kunnen uitvoeren moet je je eigen innerlijke vrede hebben gevonden. Ongetwijfeld zal het van tijd tot tijd verstoord raken als de spanningen die anderen dragen emotionele uitbarstingen veroorzaken, maar het simpele feit van dagelijks tijd vrij maken om te ontstressen, zal zeer zeker je vastberadenheid versterken om liefdevol en vredelievend te zijn, met welke situatie je ook te maken krijgt.

Af en toe is je eigen gevoel van alleen zijn, omringd door anderen die zich schijnbaar onbewust zijn van hun spirituele aspecten, kan heel ontmoedigend voor je zijn. Je hebt het gevoel dat als je zou kunnen communiceren met een ander gelijkgestemd wezen, dat opbeurend zou zijn, je eigen geloof versterkend in Gods oneindige Liefde voor jou. Als je niemand kunt vinden waarmee je je ideeën, je angsten, of je twijfels, kunt delen, keer dan naar binnen voor leiding. Velen staan hun gevoel van eenzaamheid toe om hen af te leiden van hun spirituele roeping, en ze zoeken troost door zich bij anderen in sociale activiteiten aan te sluiten, maar dat dient slechts om ze erbij weg te halen. Weersta die verleiding en ga naar binnen. Volhard. Negeer de afleidingen van de twijfelende geest – ‘dit werkt niet’ – ‘Ik kan mijn denkgeest niet stil krijgen’ – ‘Waarom zou iemand in de spirituele rijken me willen helpen?’ – en je zult wat rust en liefdevolle warmte vinden, want we zijn daar, met compassie en begrip wachtend op jouw vraag (roep). We willen je echt helpen als je je terneergeslagen, depressief of eenzaam voelt. Vraag alsjeblieft. We zullen je antwoorden, en je zult je getroost en gesteund voelen.

Met heel veel liefde, Saul.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: