Programma tot mei 2012 van Centrum de Blauwe Roos – Leende

Programma tot mei 2012 van Centrum de Blauwe Roos – Leende (NB)

Lieve mensen,

Wij wensen U allereerst een gezond en gelukkig 2012 waarin we, vanuit het werken aan onszelf, een steentje mogen bijdragen aan een betere wereld. 

Daarnaast gaan we volgende week weer van start met onze lezingen, workshops en cursussen en kunt U hieronder ons programma lezen tot de maand mei.

We hebben er weer zin in en we doen ons best om er weer een mooi en inspirerend jaar van te maken!

Hartelijke groeten,

Clasien en Ineke Weekers

Link naar Centrum de Blauwe Roos

Januari 2012

Din. 10 januari om 20 uur een lezing door Rhené Emmerich over WAT VERTELLEN JE GEZICHT EN SCHEDEL OVER JOU? Vanavond laat Rhené zien hoe het mogelijk is om het karakter, het gevoelsleven, het verleden, heden en zelfs de toekomst van iemand te lezen aan de hand van zijn gezicht en schedel. De vorm van de neus en mond, de wenkbrauwen, de kaaklijn en oren, de verkleuringen en spanning van de huid, ieder plekje heeft zijn betekenis. Hoe deze snelle methode van praktische mensenkennis werkt, zal Rhené vanavond vertellen en demonstreren met mensen uit het publiek. De entree is GRATIS! U hoeft niet te reserveren voor de lezing, U kunt gewoon komen.

Don. 12 januari om 20 uur een lezing door Adriaan van Zelst over HOE GOED ZIT JE IN JE VEL EN HOE KAN JE DAT VERBETEREN? Vanavond gaat Adriaan in op de invloed van de eerste drie levensfasen van de mens en het verband tussen deze levensfasen en ons zelfbeeld. Met andere woorden hoe ga ik met mezelf om, hoe zit ik zelf in elkaar, waar heb ik het moeilijk mee en hoe kan ik mezelf o.k. vinden? De beschrijving van deze processen geeft inzicht in onszelf, wat wij van onszelf en dus tevens van anderen, al dan niet accepteren en hoe wij hierin verandering kunnen brengen, als wij dat echt willen. Adriaan van Zelst is met pensioen en is ingewijd in verschillende esoterische broederschappen. Hij geeft al vele jaren prachtige voordrachten, cursussen en workshops over esoterische onderwerpen en healingswijzen. De kosten voor deze avond zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Din. 17 januari van 10-16 uur start 2-daagse workshop met Peggy Boetzkes over CHINESE GELAATKUNDE BIJ KINDEREN. Deze vorm van gelaatkunde bij kinderen is uniek in Nederland en België! Binnen deze kunst van het gezichten lezen gaan we kijken naar een kind met behulp van de 5 elementen; metaal, water, hout, vuur en aarde. Ieder kind heeft namelijk kenmerken van deze elementen in het gezicht. Door middel van het leren herkennen en interpreteren van deze elementen in een kindergezicht, kan je bepalen in welk element het kind zich bevind zodat je zijn of haar talenten en levenslessen kunt ondersteunen, begrijpen en stimuleren. De tweede cursusdag is op dinsdag 7 februari a.s. Peggy Boetzkes is van origine kinderverpleegkundige en kwam 7 jaar geleden in aanraking met Anette Müller, het ( helaas in 2010 overleden) boegbeeld van de schedel-en gelaatkunde in Nederland. Gefasineerd en gegrepen door de praktische mensenkennis heeft Peggy zich jaren lang met veel enthousiasme verdiept in deze materie op allerlei fronten en heeft zij vele jaren lang les gehad bij Anette. Tot op de dag van vandaag speelt de psychognomie een grote rol in Peggy´s leven en werkt zij samen met Rhené Emmerich, de echtgenoot van Anette. De Chinese gelaatkunde bij kinderen sluit dan ook prima aan de op gelaatkunde bij volwassenen, zoals gedoceerd wordt door Rhené Emmerich. De kosten van deze 2-daagse cursus incl. werkboek zijn € 140,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Don. 19 januari van 10-16 uur een workshop met Charlotte Tielemans SJAAL VILTEN. Vilten is een oeroude techniek waarbij met plukken wol, water, warmte, zeep en wrijving een textiele lap ontstaat. Het is een eenvoudige techniek die voor iedereen goed te leren is. Tijdens deze workshop krijg je uitleg over vilten, gaan we samen balletjes en dreads vilten en daarna gaan we een mooie sjaal vilten. Je gaat met kleur en materiaal “spelen”! Vilten is een feest voor je gevoel en je oog. Geniet van wat kleur met je doet en durf die kleur te kiezen waar op dat moment je oog op valt! En na afloop ga je met je eigen creatie naar huis. Charlotte Tielemans geeft al jaren vol passie viltworkshops. En of je nu wel of geen ervaring met vilten hebt, je kan gewoon mee doen! Een heerlijk ontspannen dag, met veel tijd voor creativiteit en een gezellig samenzijn! Om het extra feestelijk te maken, zorgen we voor een heerlijke appeltaart. De kosten zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Din. 24 januari van 10-16 uur start 2-daagse cursus met Rhené Emmerich over LEES JE GEZICHT. Lees je Gezicht is een zeer boeiende, leerzame en vlotte 2-daagse cursus voor iedereen! Heb je al andere cursussen of workshops over Psychognomie, Psycho-Physiognomie of Patho-Physiognomie gevolgd dan is deze 2-daagse cursus een aangename afronding waarbij je duidelijk leert om alle stof gericht te gebruiken. Ben je geheel nieuw met deze materie dan is deze cursus een geweldig interessante afgeronde aanloop om je verder te verdiepen in Psychognomie, Psycho-Physiognomie en Patho-Physiognomie. We beginnen met de menselijke energieën en gaan via de indeling van het gezicht naar de neus, kin en kaaklijn. Na het theoretisch gedeelte wordt praktisch geoefend. Dit gaat verder met de ogen en wenkbrauwen, mond en oren en tot slot het voorhoofd. Ook wordt er een link gelegd naar de Patho-Physiognomie. Na 2 boeiende dagen ben je in staat om duidelijk te analyseren en is jouw interesse voor het vervolg geheel gewekt. Nogmaals een aanrader voor iedereen. De andere cursusdag is op dinsdag 31 januari a.s. De kosten van deze 2-daagse cursus incl. werkboek zijn € 140,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 25 januari van 10-17 uur een workshop met Adriaan van Zelst over HOE GA IK CONSTRUCTIEF MET CONFLICTEN OM? In deze praktische workshop gaan we aan de hand van conflicten allereerst kijken hoe conflicten ontstaan. Vervolgens staan we stil bij wat de gevolgen zijn van niet opgeloste conflicten en wat de regels zijn bij een constructief conflict. Er wordt deze dag veel geoefend zodat het geen theorie blijft en je inzicht krijgt hoe je zelf met een conflict omgaat en wat je er aan kunt verbeteren zodat je je doel beter kunt bereiken. Adriaan van Zelst bekleedde topfuncties in het bedrijfsleven, is met pensioen en is ingewijd in verschillende esoterische broederschappen. Hij geeft al vele jaren prachtige voordrachten, cursussen en workshops over esoterische onderwerpen en healingswijzen. De kosten van deze dag zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Don. 26 januari om 20 uur een lezing door Sander Videler over JE OUDERS, BEELDEN VAN JE EIGEN ZIEL. We zijn niet toevallig bij onze ouders geboren. Onze ouders vormen een uiterlijke afbeelding van onze eigen vrouwelijke en mannelijke kant. Deze twee kanten moeten op een positieve wijze met elkaar samenwerken om tot groei van ons bewustzijn te komen. Vaak echter starten we in ons leven vanuit het negatief, waarbij we onze eigen onvolkomenheden ervaren in het beeld dat we van onze ouders hebben gemaakt. Wanneer we bijvoorbeeld de liefde van onze moeder als voorwaardelijk ervaren, dan is dit een uiterlijke manifestatie van een innerlijke gesteldheid. Namelijk de voorwaarden waarvan we de liefde voor onszelf afhankelijk maken. Door je ouders als spiegels van je eigen ziel te zien, krijg je zicht op je eigen issues en kun je op een nieuwe manier met jezelf en je ouders omgaan. Sander Videler is analytisch therapeut, schrijver en spreker op het gebied van esoterie en dieptepsychologie. Hij heeft onder andere het boek ‘Het wezen van de mens’ geschreven. De kosten van deze lezing zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Februari 2012

Woe. 1 februari van 10-17 uur start 3-daagse cursus met Adriaan van Zelst over HOE KOM IK DICHTER BIJ MIJN EIGEN GELUK? Tijdens deze 3-daagse cursus gaan we contact zoeken met dat wat ons belet om liefde te ervaren en liefde te zijn. Ook gaan we op zoek naar dat wat ons belet om echt vrij te zijn en om overvloed te ervaren. Onderwerpen als onze normen, onze gedragspatronen, onze angsten en onze schuldgevoelens zullen uitgebreid aan bod komen. Ook gaan we op zoek naar de betekenis die onze ervaringen voor ons hebben gehad en nog steeds hebben. Tenslotte gaan we oefeningen doen om zo dicht mogelijk bij ons ware zelf te komen en dus dichter bij ons eigen geluk te komen. De andere twee cursusdata zijn op woensdag 15 februari a.s. en woensdag 7 maart a.s. De kosten van deze 3-daagse cursus zijn € 210,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Don. 2 februari om 20 uur een lezing door Alfred Hobbelink over HET (ON)ZICHTBARE LEVENSPAD. Het leven lijkt vaak een samenloop van ‘toevalligheden’, maar dat is het niet. Elk levenspad is uniek. En toch verloopt het ook voor ieder mens hetzelfde, op diep niveau! Aan de hand van een oeroud model presenteert Alfred vanavond het universele levenspad van geboorte tot dood. Het model toont op eenvoudige wijze de functie en de samenhang aan van onderwerpen als talent, karma, geluk, tegenslag, voorspoed, ziekte, DNA, bezieling en vitaliteit. Dit model geeft niet allen veel overzicht en inzicht in het eigen leven maar het geeft daarnaast ook meer begrip voor andermans leven. Met alle positieve gevolgen van dien. Alfred is van jongs af aan al helderziend en zet deze gave, samen met zijn opgedane levenservaring, vol passie in voor het welzijn van anderen. De kosten voor deze avond zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Don. 9 februari van 10-16 uur start 3-daagse cursus met Rhené Emmerich over DE PSYCHOGNOMIE. In de psychognomie wordt uitgegaan van de uiterlijke kenmerken van het gelaat en de schedel. In deze cursus leer je stap voor stap het hoofd en het gezicht van een ander snel en juist te “lezen” zodat je weet hoe iemand in elkaar zit. Behandeld worden o.a. de breedtes van de schedel, de vorm van het voorhoofd, van de ogen en wenkbrauwen, van de neus, de mond, oren, kin en kaaklijn. Alles heeft zijn betekenis en Rhené zal dit op een speelse maar heldere manier aan de cursisten verduidelijken. Ook de vorm van de schedel krijgt veel aandacht. Deze geeft aan waarom iemand op een bepaalde manier handelt en hoe iemand emotioneel in elkaar zit. Bij Rhené leer je dit alles op een eenvoudige, plezierige en professionele manier! De data van de andere twee cursusdagen zijn donderdag 16 februari a.s. en donderdag 1 maart a.s. De kosten van deze 3-daagse cursus incl. werkboek zijn € 210,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Din. 14 februari van 10-16 uur een workshop met Sander Videler over HOE VERBETER IK DE RELATIE MET MIJN OUDERS? Je bent niet voor niets bij je ouders geboren. De energie van je ouders vormen namelijk een perfect samenspel met je eigen ziel, waardoor je tot optimale bewustwording kunt komen. Maar vaak blijven we hangen in negatieve patronen met betrekking tot onze ouders of we hebben een blinde vlek: we zien niet hoe ze bijdragen aan onze bewustwording. In deze workshop ga je middels een tekening op zoek naar de verborgen, onbewuste delen van je ouders die bijdragen aan je groei. Je maakt eerst een beeld van hoe jij je ouders ervaart, waarbij idealisaties en blinde vlekken aan het licht komen. Vervolgens word je inzicht geboden in de verborgen patronen die de relatie tussen jou en je ouders regeren. Het maakt hierbij trouwens niet uit of je ouders nog in leven zijn of niet. Zolang wij leven, zijn we ‘bezig’ met onze ouders en werkt hun energie in ons door. Het doel van de workshop is om vanuit een nieuw bewustzijn op een meer bewuste wijze in relatie te staan met je ouders, waardoor beide – kind en ouder – tot nieuwe groei kunnen komen. Sander Videler is analytisch therapeut, schrijver en spreker op het gebied van esoterie en dieptepsychologie. Hij heeft onder andere het boek ‘Het wezen van de mens’ geschreven. De kosten van deze workshop zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Din. 28 februari van 10-16 uur een workshop met Alfred Hobbelink over JE (ON)ZICHTBARE LEVENSPAD ZICHTBAAR MAKEN. In deze workshop wordt jouw levenspad stap voor stap zichtbaarder en tastbaarder gemaakt. Dit gebeurt door het verhelderen van de volgende aspecten: de rode draad van je leven, beperkingen & talenten, bezieling & levenswerk, karma, toekomstvisie & gewenste wijsheid. Door deze individuele ‘inkleuring’ wordt de feeling met jouw unieke levenspad vergroot, waardoor je niet alleen veel zaken helder zult krijgen maar ook je daadkracht en levensplezier zullen beslist toenemen. Alfred is van jongs af aan al helderziend en zet deze gave, samen met zijn opgedane levenservaring, vol passie in voor het welzijn van anderen. De kosten voor deze workshop zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 29 februari om 20 uur een lezing door Aly van Gelukken over DEPRESSIE. Al jarenlang is depressie (met de daaraan gerelateerde angststoornis) de meest voorkomende psychische aandoening. De media besteden er dan ook volop aandacht aan. Niet zelden door tegenstrijdige berichtgeving, met verwarring tot gevolg. Want wat is een depressie nu eigenlijk en wat is het verschil tussen normale depressiviteit en een echte depressie. Waarom krijgt de een onder bepaalde omstandigheden een depressie en iemand anders onder soortgelijke omstandigheden niet? Hoe wordt de diagnose gesteld en wat voor behandelingen zijn er? En hoe zit het nu met antidepressiva, werken die nu wel of niet. Hoe ga je om met een partner, kind of ouder die aan een depressie lijdt? Tijdens haar lezing zal Aly van Geleuken zoveel mogelijk antwoorden proberen te geven op deze vragen. Aly van Geleuken, is psycholoog en ruim 35 jaar werkzaam in de zorg waarvan de laatste 15 jaar in de geestelijke gezondheidszorg. Al gauw werd zij gezien als ‘spreekbuis’ voor de grote groep mensen die direct of indirect te maken heeft met depressies. Zij wordt landelijk al jaren als depressie-expert beschouwd. In 2008 ontving zij de Libelle-Award als beste psycholoog van het jaar vanwege de toegankelijke en positieve manier waarop zij het belang van diepgaand zelfinzicht uitlegt. Zelfinzicht is volgens haar een voorwaarde om in contact te komen met het eigen probleemoplossend vermogen, waardoor het mogelijk is meer grip te krijgen op depressies. Bijna altijd leidt dit tot een verbetering van kwaliteit van leven, waardoor ook de mate van welbevinden zal toenemen. De kosten voor deze avond zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Maart 2012

Din. 6 maart van 10-16 uur workshop met Rhené Emmerich over
WIE PAST BIJ WIE? Vaak hebben wij als mens het gevoel; met deze persoon zou ik goed kunnen omgaan en met die persoon heb ik liever niets te maken, terwijl je hem of haar maar pas hebt leren kennen! Hoe komt dit? Waar ligt dit aan? Ligt het aan mij? Of ligt het aan de uitstraling van de ander? Hetzelfde zou jij je kunnen afvragen bij collega’s. Ik ga graag met hem of haar op stap, maar ik kan absoluut niet met die persoon samenwerken. Waar ligt dat aan? Deze problemen kom je tegen in relaties, het werk en overal waar je mensen ontmoet. Deze workshop zal op een duidelijke en leuke manier een gefundeerd inzicht geven op al deze vragen. Het is een praktische zoektocht naar je eigen talenten en naar die van andere mensen! Kosten van deze dag zijn € 70,- incl. koffie en thee. Graag aanmelden via
info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Don. 8 maart om 20 uur een lezing door Sander Videler over
VERGEVING: EEN PRAKTISCHE WEG NAAR VERLICHTING. Een lezing over de spirituele waarde en praktische toepassing van vergeving. Vergeving leert ons voorbij de grenzen van het ego te kijken, waardoor we oog krijgen voor het ware Zelf van de ander, en dus van ons, aangezien we één Zelf delen. In feite vormt vergeving een zeer praktische weg naar verlichting, waarbij we onze huidige levensomstandigheden gebruiken om steeds meer afstand te doen van ons ego. De wereld als klaslokaal van verlichting! De lezing vanavond is voor een deel toegepast op de principes van ‘Een cursus in wonderen’ maar vereist geen voorkennis hiervan. Sander Videler is analytisch therapeut, schrijver en spreker op het gebied van esoterie en dieptepsychologie. Hij heeft onder andere het boek ‘Het wezen van de mens’ geschreven. De kosten van deze lezing zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Din. 13 maart van 10-16 uur een workshop met Ludo Kenens over EENVOUDIGE REMEDIES OM UW GEZONDHEID TE BEWAREN OF TE HERSTELLEN. Moe, hoofdpijn, verstopte neus, buikpijn, een griepje, lage rugpijn, keelpijn of een ander kwaaltje. Zo vele klachten die wij dagelijks ervaren waarvoor wij een instant oplossing zoeken of innemen onder de vorm van een geneesmiddel. Kan het anders? Tijdens deze workshop krijgen we een overzicht van de meest voorkomende klachten, de gangbare remedies en de natuurlijke aanpak om evenwicht te herstellen. Voedseladvies, bereidingen, kruiden, drukpunten, en kompressen komen vandaag aan bod als toepassing voor talloze kwaaltjes en ziektes. Ludo Kenens, Chinees geïnspireerd en traditioneel acupuncturist en beoefenaar van diverse andere Chinese medische disciplines, tracht vanuit zijn dagelijkse praktijk en zijn meer dan 30 jaar ervaring, te grasduinen in oorzaken of uitlokkende factoren van veel voorkomende klachten. Hij is tevens hooddocent acupunctuur bij OTCG (www.otcg.be) in Antwerpen en is internationaal bekend omwille van zijn professionele lezingen over onderliggende filosofie, acupunctuur en Chinese kruidencombinaties. De kosten van deze workshop zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 14 maart om 20 uur een lezing door Gust Lauwereysen over PROBLEMEN LATEN BIJ WIE ZE HOREN. Mensen slagen er vaak in om hun problemen bij ons neer te leggen zodat ik er onder gebukt ga en het gevoel heb dat het mijn verantwoordelijkheid is om de problemen van de ander op te lossen. Maar daar dien ik niemand mee. We kunnen en mogen de problemen van anderen niet oplossen, ook die van onze kinderen niet. Maar hoe kan ik de problemen laten waar ze zijn, zonder egoïstisch te zijn? Het leven wordt dan voor mij veel lichter. Hierop gaat Gust vanavond uitgebreid in. Gust is maatschappelijk- en welzijnswerker in België en Ethiopië en zeer betrokken bij mensen in nood. De kosten voor deze avond zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Don. 15 maart van 10-16 uur start 3-daagse cursus met Rhené Emmerich over CHINESE GELAATKUNDE. De Chinese gelaatkunde heeft een sterk voorspellend karakter. Het koppelt je ogen en wenkbrauwen, je neus en je mond, je oren en de vele plekken en plekjes op je gezicht aan je geluk en aan je lot en bestemming. Aan de oren kunnen de eerste veertien jaren van je leven gelezen worden. Andere plekken vertellen weer over je verleden en je heden. Zelfs je toekomst en haar tendens worden openbaar gemaakt door de 100 positiepunten. Bij de Chinese gelaatkunde wordt het gelaat verdeeld in leeftijden en je kunt dingen veel beter duiden naar het verleden toe. Een goede kennis van de Chinese gelaatkunde leert wie jij was in je kinderjaren, je jeugd, je pubertijd. Het leert wie jij bent en wat je te wachten staat. Het leert ook het waarom van het het leven dat je tot nu toe geleefd hebt en het leven dat je nog te wachten staat. De Chinese gelaatkunde benadert een aantal zaken op een andere manier dan de westerse gelaatkunde waardoor het een mooie aanvulling vormt op de psychognomie en de psycho-physiognomie. Bij Rhené leer je de begrippen “officieren”, “paleizen” en de “100 positiepunten” op je gezicht. Op een eenvoudige, plezierige en professionele manier maak jij in deze 3 dagen deze oeroude oosterse geheime kunst tot jouw bezit! De data van de andere twee dagen zijn donderdag 22 maart a.s. en donderdag 5 april a.s. De kosten van deze 3-daagse cursus incl. werkboek zijn € 210,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 21 maart van 10-17 uur een workshop met Adriaan van Zelst over OVERLEVEN OF LEVEN, PIJN OF VREUGDE, ILLUSIE OF WAARHEID, WAARVOOR KIES IK? Vandaag onderzoeken we tussen welke twee polariteiten van bewustzijn we kunnen kiezen en wat de gevolgen van deze keuze zijn. Ofwel kiezen we voor het volgen van de kosmische wet van groei en bewustzijn en worden we steeds gelukkiger en realiseren we onze taak op aarde met behulp van het kosmische. Ofwel gaan we steeds meer in verzet tegen wat er is en ontdekken we de kosmische wet van ‘groeiende miserie of pijn’, geven we alles en iedereen de schuld, kiezen we ervoor om minder bewust te leven en ervaren we veel pijn in ons leven. We gaan deze dag uitgebreid in op dat wat ons onbewuster maakt: . de illusie van afgesnedenheid . de illusie van het verstand
. de emoties als reactie van je lichaam op je verstand . de problemen met tijd . de ‘oude pijn’ uit onze kindertijd en de ‘nieuwe pijn’ die wij nu scheppen En we gaan in op dat wat ons bewuster maakt: . de leider van ons denken worden in plaats van de lijder . uit de tijd stappen en in het ‘hier en nu’ komen . de oude pijn loslaten en geen nieuwe pijn scheppen
Adriaan van Zelst bekleedde topfuncties in het bedrijfsleven, is met pensioen en is ingewijd in verschillende esoterische broederschappen. Hij geeft al vele jaren prachtige voordrachten, cursussen en workshops over esoterische onderwerpen en healingswijzen. De kosten van deze workshop zijn € 70,-. Graag aanmelden via
info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

April 2012

Din. 3 april van 10-16 uur start 3-daagse cursus met Elke Stevens en Peggy Boetzkes over LICHAAMSTAAL EN MIMIEK. In deze cursus leert U uw praktische mensenkennis te verbeteren en te vergroten door te kijken naar de taal van het gelaat en het lichaam. De impact van lichaamstaal valt niet te onderschatten. Al in de eerste 4 seconden hebben we een mening gevormd over iemand op basis van hun lichaamstaal. Duidelijker dan woorden geven blikken, houdingen en gebaren uitsluitsel over onze gedachten en gevoelens. Het zijn signalen en commentaren. Lichaamstaal en mimiek kunnen nooit liegen wat woorden ook beweren. De inkijk achter de betekenis van de signalen maakt het mogelijk om de innerlijke motivatie waar te nemen. Het wordt mogelijk om de boodschappen van het menselijk lichaam te herkennen, te begrijpen en vooral rekening mee te houden. De eerste 2 dagen van deze cursus worden gegeven door Elke Stevens die gecertificeerd master lichaamstaal is. Zij is opgeleid door Patryk Wezowski, de authoriteit in België op dit vakgebied. Daarnaast zal Peggy Boetzkes de 3e dag van deze cursus les geven in het interpreteren van de lichaamstaal en mimiek vanuit de gelaatkunde. Naast de schedelleer, kun je middels gelaatkunde veel micro signalen en mimieken vanuit het gezicht verklaren, zoals bijv. het bijten op de lippen of het kreuken van de kin. Deze twee verschillende manieren van kijken naar de lichaamstaal en mimiek vullen elkaar heel mooi aan en maakt deze cursus uniek in Nederland en België. Peggy is opgeleid door Anette Müller en Rhené Emmerich. De andere twee cursusdagen zijn op dinsdag 10 april a.s. en dinsdag 17 april a.s. De kosten van deze 3-daagse cursus incl. werkboek zijn € 210,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 4 april om 20 uur een lezing door Adriaan van Zelst over HOE BEGELEIDEN WE ONSZELF IN ONS LEVEN (ZELFCOACHING)? Iedereen heeft in zijn of haar leven een programma ontwikkeld om zichzelf te begeleiden. Meestal is dit programma nogal streng voor onszelf doordat we luisteren naar de veroordelende stem van onze innerlijke criticus. Ook kent dit programma nogal eens wat destructieve en beperkende kantjes. Maar er bestaat een meer bewuste, meer vriendelijkere en meer aanvaarende manier om met onszelf om te gaan. Waardoor we ook anderen op een meer liefdevolle manier zullen kunnen benaderen, niet als doel, maar als prettig bijverschijnsel. Hierover komt Adriaan vanavond vertellen en voor geinteresseerden geeft hij een 5-daagse cursus hierover. Adriaan van Zelst bekleedde topfuncties in het bedrijfsleven, is met pensioen en is ingewijd in verschillende esoterische broederschappen. Hij geeft al vele jaren prachtige voordrachten, cursussen en workshops over esoterische onderwerpen en healingswijzen. De kosten van deze lezing zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Woe. 11 april om 20 uur een lezing door Liesbeth Kokken over
ZORGEN VOOR JEZELF. Aan de hand van haar eigen levensverhaal gaat Liesbeth in op het belang van het goed voor jezelf zorgen. Zoals heel veel mensen heeft zij in haar leven niet een gemakkelijk pad gekozen. Ze kreeg o.a. te maken met het niet mogen zijn wie je bent, twee autistische kinderen, depressies en borstkanker. Met vallen en opstaan is zij erachter gekomen hoe belangrijk o.a. loslaten, vergeven, inzicht krijgen in jezelf en gebruik maken van je innerlijke kracht is. Graag wil zij je meenemen in het proces wat zij zelf heeft meegemaakt, om zodoende te laten zien dat de lessen die op je levenspad komen, daar zijn met het doel om ervan te leren. Het komt daar niet voor niets! Liesbeth hoopt je met deze lezing te kunnen raken en iets mee te geven om over na te denken. Vanuit een jarenlange belangstelling voor alles wat er tussen hemel en aarde gebeurt heeft Liesbeth diverse opleidingen gevolgd en heeft zij nu een eigen praktijk, waarin zij mensen op allerlei manieren helpt in het omgaan met de levenslessen die zij op hun pad krijgen. De kosten van deze lezing zijn € 10,- incl. koffie en thee.

Don. 12 april van 10-16 uur een workshop met Rhené Emmerich over HOE ONTDEK IK MIJN VERBORGEN TALENTEN? In deze workshop leer je hoe je aan je voorhoofd je verborgen talenten kunt aflezen. Het laat jouw manier van denken zien en geeft inzicht in jouw eigen kunnen. Jouw voorhoofd laat duidelijk zien waar jouw doelstelling ligt dat haalbaar is voor jou. Ook de weg naar jouw doel kun je aflezen aan de vorm van je voorhoofd. Deze dag leer je hoe je je sterke talenten moet bundelen om meer succes in het leven te krijgen. Kosten € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 18 april van 10-17 uur start 5-daagse cursus met Adriaan van Zelst en Leen Smets ZELFCOACHING. Iedereen heeft in zijn leven een programma ontwikkeld om zichzelf te begeleiden. Meestal is dit programma nogal streng voor onszelf doordat we vaak luisteren naar de veroordelende stem van onze innerlijke criticus. En soms heeft dit programma nogal wat beperkende en / of destructieve kantjes. Deze cursus heeft tot doel om inzicht te geven in onze zelf-coaching tot op heden, tools aan te reiken, deze te ervaren en te oefenen om zodoende op een meer bewuste, meer vriendelijkere en meer aanvaardende manier met onszelf om te gaan. Waardoor we ook anderen op een meer liefdevolle manier zullen kunnen benaderen, niet als doel maar als prettig bijverschijnsel. De “training zelfcoaching” is gebaseerd op een esoterische en zijnsgeorienteerde visie namelijk :

 • het tot expressie brengen van uw essentie
 • vanuit een vriendelijke, aanvaardende en liefdevolle wijze houding
 • met als insteek : “mag alles wat er is, er van u ook zijn ” De bedoeling van deze training is :
 • inzicht te krijgen in de manier waarop u uzelf tot nu toe heeft begeleid
 • te ervaren wat uw denken tot nu toe met u heeft gedaan namelijk: “beseft u in hoeverre uw leven tot nu toe begeleid werd door uw innerlijke criticus?”
 • te ervaren wat de intelligente boodschappen zijn van uw lichaam
 • te leren en ervaren hoe u hiermee kan werken
 • te leren welke oefeningen u hierbij kunnen helpen en ervaren wat deze oefeningen met u doen
 • te ervaren hoe uw vuur, een aspect van uw essentie terug kan oplaaien en hoe u dit naar buiten kunt brengen
 • te ervaren hoe het tot expressie brengen van uw essentie de bron is van uw geluk, uw gezondheid en de realisatie van uzelf
 • te ervaren hoe uw leven ook kan begeleid worden door uw innerlijke wijsheid De cursusdata zijn: woensdag 18 april, woensdag 9 mei, woensdag 23 mei, woensdag 6 juni en woensdag 20 juni 2012. Adriaan van Zelst is met pensioen en is ingewijd in verschillende esoterische broederschappen. Hij geeft al vele jaren prachtige voordrachten, cursussen en workshops over esoterische onderwerpen en healingswijzen. Leen Smets is psycho-therapeute en yogalerares. De kosten van deze 5-daagse cursus zijn € 350,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of 040-241.31.16.

Don. 19 april van 10-16 uur start 3-daagse cursus met Rhené Emmerich over DE PATHO-PHYSIOGNOMIE. In deze cursus leer je wat tekenen in je gezicht zeggen over je gezondheid. Gelukkig is het mogelijk om zelf vele ziektebeelden in een vroeg stadium te “detecteren” zodat je eveneens in een vroeg stadium maatregelen kunt nemen. Natuurlijk moet je eerst leren om de uiterlijke tekenen te herkennen. Je moet leren wat de zones die reflecteren betekenen. Dit kan met de methode van de Praktische Patho-Physiognomie of eenvoudiger gezegd: Wat zeggen tekenen in je gezicht over je gezondheid. Gedurende deze driedaagse cursus leert Rhené jou hoe het lichaam deze projecties van ziektebeelden reeds in een vroeg stadium op je gezicht brengt. Je leert waar de organen hun zones reflecteren, welke verkleuringen en huidveranderingen actie behoeven. Wij dienen wel steeds voor ogen te houden dat deze kennis ons zeer goed kan helpen op onze weg naar een gezond leven, maar dat wij goede en kundige artsen en specialisten nodig hebben en ook moeten raadplegen. Het goede van deze kennis is zeer zeker de preventieve werking omdat wij reeds in een vroeg stadium een onbalans (ziekte) kunnen herkennen, die zich in ons gezicht manifesteert. Het blijft een wonderbaarlijk gegeven hoe snel storingen in het unieke systeem van ons lichaam worden gereflecteerd in ons gezicht. Ook al voelen wij totaal niets en zegt ons verstand dat er niets aan de hand is dan zegt ons gezicht toch dat er ergens in het systeem iets fout gaat lopen. Hoe gaat dit in zijn werk? Waar moeten wij op letten als wij in de spiegel kijken? Hoe kunnen wij deze veranderingen en verkleuringen leren zien en herkennen? Wat kunnen en willen wij doen als onze spiegel aangeeft dat er iets niet helemaal goed loopt? Deze unieke cursus is een must voor iedereen! Het is een onmisbare hulp en instrument voor elk weldenkend mens die zichzelf liefheeft en zichzelf respecteert. Ben jij een therapeut dan is hetzelfde gezicht tevens een graadmeter voor het verloop van de therapie. De andere twee data van deze cursus zijn op donderdag 26 april a.s. en donderdag donderdag 10 mei a.s. De kosten van deze 3-daagse cursus incl. werkboek zijn € 210,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Zat. 21 april van 10-17 uur een workshop met Paul Liekens (auteur) over NLP TECHNIEKEN OM VAN ALLERGIEEN AF TE RAKEN. Een dag voor mensen met allergieën die er voorgoed vanaf willen! De oorzaak van de meeste allergieën ligt in het onderbewustzijn verankerd. Dat is goed nieuws want het betekent dat je van je allergie af kunt geraken in tegenstelling tot wat de medische wereld vaak verkondigt. Tijdens een tv uitzending hielp Paul 8 mensen zichzelf van allergie te genezen. Dat willen we hier vandaag in de Blauwe Roos ook doen. Allereerst gaan we ons bezig houden op welk moment in je leven, het onderbewustzijn voor de optie allergie heeft gekozen om adequaat te reageren op een omstandigheid. Daardoor komen we bij de wortel van de oorzaak en de oorsprong van de allergische reactie. Daarna gaan we die oorzaak herprogrammeren door middel van eenvoudige oefeningen. Het resultaat zal verbluffend zijn. Paul Liekens is gecertificeerd trainer in NLP. Hij werd opgeleid door Anné Linden van het New York Training Institute for NLP. Hij geeft al jaren opleidingen tot Practitioner en Master in NLP en is auteur van een 20-tal boeken. Kosten € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Din. 24 april van 10-16 uur een workshop met Peggy Boetzkes over WAT VERTELT JE KLEDING EN DE KLEUR ERVAN OVER JOU? In deze workshop leer je wat de kleding en de kleuren van je kleding die je draagt over je vertelt. Kleren kies je niet zomaar al lijkt het soms. Kleding kent structuren, vormen, patronen en kleuren. Waarom kies je net deze kleding voor vandaag? Waarom voel jij je in bepaalde kleding lekker en in andere niet? Hebben kledingstukken invloed op jouw fysiek en geestelijk gedrag? Kun je met kleding andere mensen beïnvloeden? Van hoofddeksel tot schoenen, alles heeft zijn verhaal. Alles heeft zijn uitstraling. In deze workshop gaat Peggy in op je kleding van ondergoed tot winterjas. Je zult verbaast staan wat je kleding te zeggen heeft en hoe jij anderen kunt beïnvloeden door kleding. Deze zeer boeiende workshop is ontwikkeld door Anette Müller; het boegbeeld van de Nederlandse gelaatkunde. Peggy heeft de eer gekregen van de stichting PPP om deze workshop te mogen geven. Zij doet dit dan ook graag als eerbetoon aan Anette. De kosten van deze workshop zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

Woe. 25 april van 10-16 uur een workshop met Sander Videler over LEER TE VERGEVEN. We hebben in ons leven voortdurend de neiging om de verantwoordelijkheid voor onze ervaringen en de kwaliteit ervan buiten onszelf te leggen. Maar, volgens het eeuwenoude, spirituele gezegde ‘zo binnen, zo buiten’ vindt niets buiten de wil van onze ziel plaats en heeft alles in ons leven een (hoger) doel, ook als we (zeer) negatieve ervaringen hebben. Zolang we vasthouden aan woede en wrok en anderen of omstandigheden buiten ons de schuld blijven geven van onze ervaringen, onthouden we onszelf de positieve uitwerking die deze ervaringen voor ons verborgen houden. Door niet te vergeven is het alsof we een cadeau voor onze eigen ziel niet uitpakken. We kunnen ons niet voorstellen dat onze ergste vijand aan ons wil geven! In deze workshop, die op de principes van ‘Een Cursus in Wonderen’ is gebaseerd, leer je om op een nieuwe, vergevingsgezinde wijze te kijken naar alle ervaringen die je gevangen houden in negatieve emoties. Dit doen we niet om onze emoties te ontkennen, want alle emoties mogen er zijn. Wel leer je om aan je persoonlijke emoties voorbij te kijken en inzicht te verwerven in wat de diepere betekenis van deze ervaring voor jou is. Dan kun je de persoon of omstandigheid vergeven en stel je deze in staat zich als een oester te openen, met in haar binnenste een parel als geschenk aan je ziel. Sander Videler is analytisch therapeut, schrijver en spreker op het gebied van esoterie en dieptepsychologie. Hij heeft onder andere het boek ‘Het wezen van de mens’ geschreven. De kosten van deze workshop zijn € 70,-. Graag aanmelden via info@blauweroos.nl of tel. 040-241.31.16.

De Blauwe Roos is er voor iedereen!

Centrum de Blauwe Roos,  Langstraat 3, 5595 AA Leende (NL)  tel. 040-241.31.16  www.blauweroos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: