2011-2012, Doorbraak in onze lange weg

Copyright © 2011, Eric Huysmans

Grijze muren, donkere ramen, het lijkt wel een sterfhuis. Levend begraven, met de strop om mijn nek. Steeds benauwder krijg ik het. God allemachtig! Is dit het nou? Moet ik zo nog dertig jaar verder? Ik dacht het niet. Ik moet hier weg. Frisse lucht heb ik nodig. De zon wil ik zien. Ademruimte. Waar naartoe? In ieder geval weg van hier. Alles beter dan dit.

Wie zijn wij? Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij heen? Wat is de betekenis van dit alles? Het zijn telkens weer dezelfde vragen die in mij opkomen als ik aan het schrijven sla. Dit worden dan ook niet voor niets de grote vragen van het leven genoemd, die sinds mensenheugenis worden gesteld. De mens breekt zich, zolang hij bestaat, het hoofd over het raadsel van het leven. Velen van ons willen weten wat wij hier doen en wat de zin van dit alles is. Daar ben ik er één van. Dat zal duidelijk zijn.

Sinds mijn 40e ben ik actief op zoek naar de zin van het leven en naar onze herkomst en bestemming. Daarvoor was ik daar niet bewust mee bezig. Toen leefde ik mijn leven grotendeels onbewust. Net zoals veel mensen dat doen. Maar ik was niet echt blij. Nee, ik vond er eigenlijk niet veel aan, aan dat leven. Ik vermaakte me wel met allerlei bezigheden en ik kon me goed staande houden in de rat race die wij mensen met zijn allen lopen. Ik deed het goed op school, ging naar de universiteit waar ik naast een met veel bier gezegend studentenleven zelfs in twee studies mijn doctoraal heb gehaald, en rolde daarna automatisch in de illustere wereld van het bedrijfsleven. Daarin maakte ik nog een aardige carrière ook en had ik na vijf jaar mijn eerste leidinggevende functie. Toen kon ik baasje spelen. Iets wat ik in eerste instantie best leuk vond, maar al snel niet meer. De wanhoop groeide. Ik kwijnde binnenin weg. Aan de buitenkant was niet zoveel te merken. Ik kon de schijn vrij goed ophouden. Maar binnenin smeulde onrust die zich steeds meer naar de oppervlakte drong.Met als gevolg een burn out op mijn 40e. Een gebeurtenis waarover ik in mijn eerdere boeken1 al geschreven heb en die een blessing in disguise bleek te zijn. Ik werd erdoor gedwongen om naar binnen te kijken. Het naar buiten kijken had mij niet gebracht waar ik zijn wilde. Maar waar wilde ik dan zijn? Daar had ik geen idee van op dat moment. Niet zo fijn, kan ik je vertellen.

Dus: wat doen wij hier in Godsnaam? That’s the question, beste mensen. Voor mij althans. De beantwoording van deze vraag is mijn queeste. Daar loop ik voor warm. Mocht het jou ook interesseren, dan zou ik zeggen: lees vooral verder. Want ik meen zeer interessante antwoorden gevonden te hebben.

Wij hebben met zijn allen al een zeer lange weg achter de rug. Veel langer dan de meesten van ons zich beseffen. En wij staan aan de vooravond van een spannende doorbraak in deze weg. 2011 en 2012 zijn de jaren waarop we gewacht hebben. Wij hebben nu een riante mogelijkheid om een grote sprong voorwaarts te maken in de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Wil je daar meer over weten? Lees dan verder en dompel je onder in de lange weg van onze evolutie en kijk mee vooruit naar de apotheose die voor ons allen nu snel nadert.

Lees verder op http://bit.ly/oLNMq7

Kijk ook eens op de site van Eric Huysmans www.sensability.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: